Gezellige en drukke editie op TomoFair 2015

Zaterdag 3 Oktober was het tijd voor de 2e editie van Tomofair in Nijmegen. Dit werd georganiseerd door de stichting Tomocon. Het event werd gehouden in de Jan Massinkhal. De locatie was erg goed bereikbaar!
Met de trein stap je uit bij Nijmegen Goffert, en dan is het nog maar een stukje lopen. Ook met de auto was het makkelijk te bereiken. Er is een parkeerterrein in de buurt en parkeren is gratis. De entree voor dit event is in de online verkoop maar € 2,50!

TomoFair is een grote indoor Japanse markt. Er zijn heel veel standhouders , waarvan de meeste wel bekend zijn op andere conventies. Dit jaar waren er nog meer standhouders! Er waren maar liefst meer dan 150 standjes. Er waren zoveel verschillende verkopers, dat het het waard was om ze allemaal af te gaan. Van anime figuren tot t-shirts, en bonsais tot sake , was er voor iedereen wel iets te vinden. Ook waren er artiesten die hun eigen artwork verkochten. Dit jaar was het wel erg druk, dus het duurde wel even tot ik alles had gezien. Dat is op zich niet zo erg, anders was je als bezoeker eerder klaar met kijken. Ik heb zeker een aantal dingen gekocht! Ook voor de cosplayers, was er een repairpoint! Heel handig dus als je cosplay uit elkaar is gevallen. Voor de cosplayers waren er trouwens ook kleedkamers.

Al staat TomoFair bekend om dat het een grote markt is, er was nog meer te doen zodat je je niet verveeld! Buiten kon je de karaoke vinden , DDR en ook Yu-Gi-Oh! toernooien! Ook binnen was er een podium met doorlopende activiteiten. Zo had Stichting Gamepit zijn video competities op het podium en had TomoFair een cosplay catwalk en andere activiteiten. Stichting Gamepit had ook een eigen game hoekje zodat mensen nog konden gamen.
Voor degene die nog wilden zitten, buiten was er veel zitplaats en binnen kon je op de tribune zitten.

Dit jaar nieuw op Tomofair was Tomotaste! Achter het plein van Jan Massinkhal kon je allemaal Japanse gerechten bestellen en dit word dan allemaal voor je live voorbereid terwijl je erbij staat. Er was niet alleen sushi en noodles te halen, maar van alles wat! Zo werd er poffertjes voor je bereidt op japanse wijze, Takoyaki! Takoyaki is een populaire snack in Japan. Ik heb deze geproefd en ik vond het lekker!
Ook kon je bij andere Yakitori halen, Yakisobi, Miso soep Curry rice en nog veel meer. Hele gerechten bestellen zoals Nasi, Witte rijst met soyareepjes en Aziatische groenten en bami kon je ook bestellen. Ook de kawaii broodjes werden vaak gehaald. Bij Mr Bento kon je weer terecht voor bubble tea, sushi en andere japanse snacks zoals Gyoza, okinomiyaki en ebi fry . Voor de gene die geen trek hadden in japans eten, konden alsnog patat, frikadellen en hamburgers halen. Kortom genoeg keuze voor iedereen en niemand hoefde zich te verhongeren!

Ik heb een erg gezellige dag gehad, aangezien TomoFair echt meer een markt was in plaats van een conventie, heb ik mij niet verveeld. Ik vind dat TomoFair een gezellige sfeer heeft. Het enige wat ik toch miste was een garderobe, aangezien je je spullen niet kwijt kon. Je kon je spullen wel zetten in de kleedkamer op eigen risico maar dat risico neem ik zelf niet. Verder was het een geslaagde dag!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?