Solotentoonstelling Akiko Takizawa in IBASHO gallery

Vanaf aankomende donderdag 12 november zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn in het Antwerpse IBASHO gallery. De Japanse kunstenares Akiko Takizawa zal hier een solotentoonstelling houden van haar fotografiewerken.

Akiko Takizawa © Man In The Night Field (2006)
Akiko Takizawa © Man In The Night Field (2006)

In 2014 won Takizawa de HSBC Prix pour la Photographie, een erg belangrijke fotografie-award met veel waarde. Wat haar werk onderscheidt van dat van andere hedendaagse fotografen is dat Akiko Takizawa  werkt met zowel moderne snufjes als traditionele processen die veel aandacht vergen.

Vrijwel al haar foto’s zijn in het zwart-wit, iets wat zij als een soort traditie wil voorzetten om de fotografie te herdenken sinds de Tweede Wereldoorlog. Om in de traditie te blijven van de oude Japanse fotografiekunst gebruikt Takizawa diepe contrasten, veel zwart en highlights om de emoties en dramatiek in de foto’s nog meer naar voren te laten komen.

Juist datgene wat de laatste final touch geeft aan haar foto’s, is het feit dat ze niet op normaal papier geprint worden, maar op traditioneel Japans papier (washi). Iets wat erg moeilijk is en heel veel tijd en aandacht vraagt om het er ook nog is goed uit te laten zien. Zowel de fotografiekunsten als de manier van drukken onderscheidt het werk van Akiko Takizawa en hierom presenteert IBASHO vol trots de solo tentoonstelling.

De tentoonstelling zal te zien zijn vanaf donderdag 12 november tot woensdag 20 november in de IBASHO gallery in Antwerpen in België. De galerie is te vinden op de Tolstraat 67; om IBASHO te bezoeken moet je wel van tevoren een afspraak maken, dit kan door te mailen.

Bron: IBASHO gallery

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?