10 dingen die je niet mag missen op Nishicon 2015

De tijd gaat snel, want het is bijna tijd voor de volgende conventie op de planning: Nishicon 2015! Tijd om naar het programma te gaan kijken en 10 dingen uit te kiezen die je niet mag missen!

Nishicon 2015 vindt plaats op 14 en 15 november op dezelfde locatie als vorig jaar, Dekker in Zoetermeer, met als thema Heroes & Villains.

1. SAGA

Niet heel verrassend dat ik hiermee begin, AVO en muziek gaat inmiddels hand in hand! Een verrassing toen Nishicon bekend maakte dat het trio uit Japan, China en Korea zou gaan optreden op de conventie. SAGA heeft twee optredens op de planning staan, namelijk zaterdag van 21.00 tot 22.00 uur en zondag van 16.00 tot 17.00 uur. Het optreden (op de Main Stage) kun je bijwonen door middel van een extra kaartje die je online (maar ook op de dag zelf) kunt kopen, het kaartje kost € 5,00.

SAGA_2014

2. Japanese Fashion Show

Een vast onderdeel tijdens Nishicon is de Japanese Fashion Show, waarbij er modellen zullen rondlopen met diverse Japanse stijlen. Je kunt denken aan punk, lolita, gal, mori en meer. De modeshow gaat van start om 18.30 uur en vindt plaats op de Main Stage. Na afloop is het mogelijk om wat vragen te stellen.

3. Bootleg / Fake is Sad Lecture

Bootlegs (“laarsbenen”) zijn illegaal geproduceerde nepproducten. Je kan ze overal vinden, van DVD’s naar merktassen naar…anime merchandise! Zelfs binnen de conventiewereld zijn er veel nepproducten te vinden. Deze lecture verteld je over de oorsprong van de producten, waar je op moet letten en wat voor gevolgend dit soort producten hebben voor onze hobby. Een lid van Fake Is Sad, de organisatie die de bootleg-controle doet op veel dealerrooms op conventies in Nederland en daarbuiten, zal deze lezing geven en het is ook mogelijk om vragen te stellen. De lecture is op zondagochtend van 11.30 uur in de Workshop Room.

4. Cosplay: Maken, Kopen of Aanpassen

Op zaterdagmiddag van 13.00 uur in de Workshop Room zal er een lecture gegeven worden over cosplay: maken, kopen of aanpassen? Voor iedere cosplayer is het altijd steeds afvragen wat het beste is om te doen bij een cosplay outfit: koop je hem op het internet, maak je hem zelf of pas je bestaande kledingstukken of materialen aan? Cosplay Maakie heeft veel ervaring met alledrie en zal alle voor- en nadelen ervan behandelen tijdens de lecture.

5. Voc@loid Dance Mashup

Tijdens Nishicon 2015 zal studentenvereniging Kinjin een aantal evenementen organiseren, waaronder de Voc@loid Dance Mashup. Tijdens dit evenement worden telkens kleine stukjes van de dans gefilmd. Na afloop van de conventie worden de stukjes film samengevoegd en dit zal resulteren in een awesome dance compilatie video van Nederlandse bodem! Wees niet gevreesd, want hiervoor is geen danstalent of -ervaring vereist! Voc@loid Dance Mashup is op zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur in Event Room 1. Iedereen die zin heeft mag binnenlopen en meedoen.

6. MangaSchool Tekenzaal

Het gehele weekend lang kun je in de speciale Drawing Room meedoen met activiteiten georganiseerd door MangaSchool. Zou je graag een mooie tekening, een spannend verhaal of eigen stripje maken? In deze ruimte is er plek, de spullen en begeleiding om hier mee bezig te gaan. Activiteiten zijn Ghost Stories, Doorgeef tekeningen en stripjes en manga workshops. Dus mocht je iets met tekenen hebben, dan is het zaak om hier even langs te gaan!

mangaschool-nishicon2015

7. Onigiri workshop

Op zaterdagmiddag is het mogelijk om mee te doen aan de Onigiri Workshop. Zoals sommigen van jullie weten is onze mascotte een onigiri (wel een verrotte), maar tijdens de workshop ga je een verse rijstbal maken met chefkok Taji! Om mee te doen moet je een vergoeding betalen a € 10,00 en je moet jezelf inschrijven. De workshop begint om 12.30 uur in Event Room 1.

8. Animatie

Anime, Pixar, Disney, Dreamworks; Iedereen kent deze animatiebedrijven wel. Maar hoe worden deze animaties precies gemaakt en wat voor animaties zijn er nog meer? Recent afgestudeerde animator Merel Hamers geeft een lezing over de charmante wereld van animatie. Met natuurlijk een aantal mooie animatievoorbeelden in het programma! De workshop vindt plaats op zaterdagochtend van 10.30 uur in de Workshop Room.

9. Cosplay Music Video competitie

Elk jaar probeer ik hier bij aanwezig te zijn, omdat er vele interessante Cosplay Music Video’s te zien zijn: een video met clips van één of meerdere cosplayers met een audiotrack erachter en de bedoeling van een competitie is dat uiteindelijk de beste zal winnen. De CMV competitie vindt plaats op zaterdag vanaf 14.00 uur op de Main Stage.

10. Cosplay Dating Show

De Cosplay Dating show is een luchtige show waar 1 cosplayer (de bachelor), tegenover 4 andere cosplayers gaat zitten met een scherm ertussen. De bachelor stelt vragen, en de andere deelnemers beantwoorden deze zo goed (en zo grappig) mogelijk. Uiteindelijk kiest de bachelor, gebaseerd op de antwoorden, zijn favoriete deelnemer. Het gaat hier niet zo zeer om het winnen, maar vooral om het meedoen. Iedereen met een cosplay, die het leuk vind om ook eens 10 minuutjes op het podium te staan, kan zich hiervoor inschrijven. De Cosplay Dating Show begint op zondag om 12.00 uur op de Main Stage.

Er is natuurlijk veel meer te doen dan dit, denk maar aan een Maid Cafe door Monokuro gerund, Game Room door Gamepit, de Dealerroom, Karaoke, Dance Dance Revolution en een Photo booth door NoZLan. Het volledige programma is hier te vinden.

Kaartjes zijn nog steeds online te koop en misschien ook op de dag zelf aan de deur, online zijn de kaartjes voor de zaterdag € 19,00 en zondag €17,00. Voor het weekend betaal je € 34,00. Aan de deur is alles € 1,- duurder.

Bron: Nishicon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?