AVO Blog interview met Leon Den Os van OtakuCon

Diegene die aanwezig waren op de Rotterdam Cosplay Meeting Event van afgelopen 13 september waren al op de hoogte van het feit dat Nederland een conventie rijker zou worden: OtakuCon. De datum is vastgezet op zondag 27 december, direct na de kerstdagen. Na eventjes wachten is dan ook bekend gemaakt waar de eerste editie gaat plaatsvinden, namelijk TU Delft. Tijd voor een interview!

AVO Blog: Wie ben je en wat is je rol binnen Otakucon?
Leon: Ik ben Leon Den Os, de organisator van OtakuCon. Ik ben het aanspreekpunt wat betreft de conventie zelf, maar ook de evenementen en workshops. Zorgen dat iedereen een ontzettend leuke tijd heeft op deze eerste editie van OtakuCon, is dus mijn verantwoordelijkheid.

AVO Blog: Hoe kwam je op het idee om OtakuCon op te starten?
Leon: Ik had het idee om een eigen conventie te organiseren al een langere tijd in gedachten, maar ik wilde eerst de kennis opdoen over hoe je een conventie moet runnen. Daarnaast ben ik zelf ook een cosplayer. Hierdoor weet ik wat cosplayers willen en verwachten van een conventie. Die kennis wilde ik dan ook gebruiken om OtakuCon op poten te zetten. Verder organiseer ik deze conventie vanwege de feestdagen, want zo’n sfeer is altijd leuk. Een andere reden, is omdat ik wilde weten hoe de organisatie en verloop van een dergelijke conventie precies gaat, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de volgende gewoon nog beter zal zijn.

otakucon2015

AVO Blog: Wat gaat Otakucon anders maken dan de andere Nederlandse/Belgische conventies?
Leon: Wij hebben kerstballen. ;) We maken er een hartelijke kerstconventie van met een heel gezellig sfeertje, kerstbomen en -decoratie zullen zeker niet ontbreken!

AVO Blog: Wat is precies de doelgroep voor Otakucon?
Leon: Iedereen die van anime, manga, games en gezelligheid houdt, moet zeker langs komen bij deze eerste editie, want deze derde kerstdag is nu eenmaal voor jullie!

AVO Blog: Thema voor Otakucon is de kerst, gezien de datum ook rond de kerst is. Gaat dit een vaste thema worden voor Otakucon?
Leon: Wij willen ons inderdaad aan de kerstthema houden. De aangename sfeer die bij dit feest komt kijken, die vrienden en familie bij elkaar brengt, mag gewoon niet ontbreken.

AVO Blog: Wat mogen we allemaal verwachten op Otakucon? Wat is al bevestigd?
Leon: We hebben al verschillende standhouders die een akkoord hebben gegeven. Zo komt er een gamecorner die door de professionele gamers Gamepit neergezet gaat worden. Ook zullen er verschillende workshops, lezingen en activiteiten plaats vinden. Wat ook al bevestigd is, zijn de lezingen over crossplay, CMV, make-up, pruiken en cosplay 101, maar ook een papercraft workshop. Daarnaast hebben we speciale gasten, waaronder Kinumi Cati! Zij werd bekend door haar geslaagde recordpogingen World of Warcraft spelen voor 30 uur en Final Fantasy 10 voor meer dan 30 uur, waardoor ze terecht kwam in het Guinness World of Records. Nog een speciale gast is Kisame.de, bekend als Kisame en Kakashi cosplayer die geheel speciaal uit Duitsland naar de eerste editie van Otakucon komt!

AVO Blog: Wanneer vind je Otakucon geslaagd? Is dat wanneer de kaartjes zijn uitverkocht?
Leon: Dat is een makkelijk antwoord: ik ben pas tevreden als ik mensen op de con zie met een lach op hun gezicht.

AVO Blog: Wat is je ambitie met Otakucon?
Leon: Enige waar wij naar streven, is om een gezellige, warme, knusse conventie vol kerstsfeer van een hoger niveau neer te zetten.

AVO Blog: Hoe komen de mensen aan kaartjes?
Leon: Tickets kunnen gekocht worden bij de entree voor maar € 5,00.

AVO Blog: We zijn aan het einde van het interview, heb je nog tips voor mensen die willen komen naar Otakucon?
Leon: Kom zeker langs om verder te genieten van die heerlijke kerststemming. En nog een tip: kleed je op een kerstachtige manier, want de cosplayer met het leukste kostuum wint een prijs!

Ik wil graag Leon bedanken voor zijn tijd en geduld. Daarnaast wil ik de AVO crew bedanken voor het meedenken met dit interview. Meer informatie over het evenement is te vinden op de Facebookpagina van OtakuCon.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?