Speciale nieuwsjaarskaarten 2016 van Japan Post

We zijn alweer bijna aan het einde van 2015 en speciaal voor het nieuwe jaar heeft Japan Post speciale nieuwjaarskaarten laten ontwerpen waarmee men zijn familie, vrienden en meer op een ontzettend leuke manier het nieuwe jaar in kunnen wensen!

card-1

In het bijzonder zijn er 10 kaart designs geillustreert door 10 verschillende Japanse artiesten. De artiesten die de kaarten hebben ontworpen zijn noraico, Nozomi, Hanepen, Aruche, Yazuyo, Aoji, Kae Yamaguchi, Natsumegu, Emuke en Tayu Fūri.

Wat de kaarten bijzonder maakt is dat ze natuurlijk elk op een andere manier zijn geïllustreerd, maar ook het feit dat elke kaart symbool staat voor een traditioneel Japanse stijl van de viering van nieuwjaar. Als je ook goed naar de illustraties kijkt zijn er in een aantal aapjes verwerkt die symbool staan voor het aankomende jaar van de aap volgens de Chinese sterrenbeelden.

Mocht je nu liever een eigen, persoonlijke kaart willen designen dan kan dat ook! Op de website van Japan Post zijn meer dan 500 templates te vinden om je eigen, persoonlijke en vooral leuke nieuwjaars kaart te maken. Er is keuze genoeg uit de verschillende ontwerpen en het maken van zo’n kaart is vrij simpel.

Inmiddels zijn de 10 ontwerpen al meer als 80,0000 keer gedownload, zowel door PC als smartphone gebruikers. En dan is het nog geen eens het einde van het jaar. Men verwacht dat de kaarten nog heel wat keren gedownload zullen worden.

bron: Anime News Network, Yubin-Nenga.jp

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Eén gedachte over “Speciale nieuwsjaarskaarten 2016 van Japan Post

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?