Pre-Maid AI: een nieuwe 3D geprint dansende robot idol

dmm-make-premaid-ai

Maak kennis met Pre-Maid AI, ’s wereld eerste dansende robot in maid-stijl. De robot is onderdeel van het DMM.make’s Robots project en is een nieuwe toevoeging aan de idol groep Niji no Conquistador. Deze groep bestaat verder uit 11 meiden die allemaal iets doen met stemacteren, illustreren en cosplayen. Pivix’ (een online community voor creativelingen) project om sterren te produceren, Tsukudoll!, heeft een focus op het mixen van idols met makers.

Terug naar Pre-Maid AI, want Pre-Maid AI heeft al gezongen in een liedje van de groep, namelijk de derde single The Uchoten Summer.

Pre-Maid AI is aan te passen met onderdelen die 3D geprint zijn. DMM is van plan om de design informatie voor de kostuums en het hoofd vrij te geven, zodat je deze zelf kunt aanpassen en uitprinten. Ook is het plan om gebruikers de mogelijkheid te geven om een eigen dans gegevens te kunnen programma in de robot, zodat je je eigen creativiteit erin kwijtkan.

Eind oktober is er een pre-release geweest in drie versies. Er waren maar 300 stuks te koop. Verwacht wordt dat er in de toekomst de robot op grotere schaal verkrijgbaar zal zijn.

DMM.make is een startup project in Akiba van het bedrijf en internet gigant DMM.com. Een ander project uit het lab van DMM.make is de Handiii, een handprotese, vormgegeven door Exiii bestaande uit drie ingenieurs. Afgelopen jaar was DMM.make te vinden op SXSW (South by Southwest) en liet de laatste technologieen van de grote Japanse startups zien.

Bron: DMM.make via Japan Trends

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?