Last-minute kerstcadeau-ideeën voor Japan liefhebbers

Stel, je moet nog een cadeau halen voor iemand die geïnteresseerd is in de Japanse cultuur. Helaas is bestellen geen goed idee meer vanwege het tijdgebrek. Ik heb gekeken naar een aantal punten, zoals de bereikbaarheid, of het budgetproof is, het niet te ordinair zal overkomen en is het wel origineel? Ik heb me best gedaan dus ik hoop dat jullie het leuk vinden! Hier zijn een paar ideeën om iemand toch te verrassen en daarmee blij te maken.

anime-1012242_1920

Speelgoedwinkels

Een van mijn favoriete winkels om te bezoeken wanneer ik me verveel. Eventjes binnen een speelgoedwinkel lopen geeft mij al een nostalgisch gevoel van geluk. Diep van binnen voel ik me stiekem weer als een gestoord blij kind als ik door bepaalde afdelingen loop waar ik eigenlijk echt niet hoor te zijn. Damn, roze mini pony’s met glitters en Nintendo games, is dat niet geweldig?

Tamagotchi
Niet echt iets wat veel mensen tegenwoordig hebben. Alles wat met retro mee te maken heeft, is te gek. Denk maar aan Sailor Moon, Shin Chan, Doraemon en noem maar op. Zo’n mini gadget is altijd leuk om overal bij je te hebben. Alles wat je mee neemt in een tas reflecteert voor een klein deel je persoonlijkheid en interesses. ;)

Pokémonkaarten
Dat geweldige gevoel wanneer je een pakje kaarten krijgt en open mag maken. Niet eens alleen met kaarten, maar met alles wat in een klein plastic glimmend pakje verstopt zit. Ik heb zo’n gevoel dat Pokémon door bijna iedereen geliefd wordt. Een pakje kaarten bij een goodiebag of als iets extra’s op een cadeautje maakt het zeker af.

Hello Kitty
Wanneer je echt iets moet halen, maar je wilt nog steeds iets schattigs hebben: HELLO KITTY!
Vroeger kon je bij de Hello Kitty afdeling (vooral bij de Expo) andere karakters van Sanrio vinden. Zoals een klein kikkertje genaamd Kerokerokeroppi はすの上 けろっぴ, Hasunoue Keroppi) Sanrio is een Japans bedrijf gespecialiseerd in het maken van schattige karakters.

Grote toko’s

Een toko is voor mij ook een place to be. Je vind daar van alles en bij elke stap die ik neem vind ik wel iets wat ik nog nooit gezien heb. In grote Toko’s zoals Amazing Oriental vind je heel veel leuke Japanse snoepgoed, snacks en andere goddelijke dingen die je liever niet met anderen wilt delen. Tegenwoordig heb je daar ook een vrij breed assortiment van Japanse DIY snoepjes.
Als diegene veel van koken houdt, vind je in daar ook interessante Bento box accessoires.

Gekke gift sets die je zelf kan samenstellen in een toko

  • Candy/snack kit (Denk maar aan Popin’ Cookin)
  • Sushi kit met bijvoorbeeld nori vellen, viskuit, kant-en-klare rijst, verse zalm/tonijn, sesamzaadjes, gember, sushi boekje etc.
  • Bento box kit (In toko’s zijn er helaas weinig Bento boxen te koop)
  • Bento accessoires zoals shape cutters, vormpjes voor brood en eieren, sesamzaadjes, Furikake (rijst seasoning), instant Miso soep zakjes, stokjes etc.

Alles wat je misschien nodig hebt is een plankje of een mandje, wat transparante folie en leuke slingers. c:

DIY cadeaus

Voor de creatievelingen. Voor wat hulp is YouTube je beste vriend.

  • Manga artist kit: Copic markers, kwaliteitspapier, schetsboek, Aniway tijdschrift of een boek over manga tekenen (bijv. de boeken van Christopher Hart, te vinden in de (Witte) boekhandel), zwarte inkt met vulpen.
  • Print stickers uit
  • Sleutelhangers gemaakt van Shrinky Dinks
  • Grote schilderij met bijvoorbeeld Totoro of Astroboy erop. Alles wat van je childhood komt! Grote doeken zijn de vinden bij Xenos & Action.
  • Een oversized T-shirt met textielverf. Textiel verf kan je halen bij Stumpel en Intertoys. Schrijf  変態 (hentai) erop en je T-shirt wordt het beste cadeau van alles.

En natuurlijk kan je naar een manga/anime winkel gaan voor merchandise en eventueel naar een stripwinkel gaan, want daar hebben ze ook wel wat manga te koop.

Bedankt voor het lezen en prettige feestdagen!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?