10 dingen die je niet mag missen op OtakuCon 2015

De eerste editie van OtakuCon is om de hoek en dus is het tijd voor een lijstje van 10 dingen die je niet mag missen tijdens deze conventie! Sowieso moet je langskomen langs de AVO stand!

De eerste editie gaat plaatsvinden op ‘Derde Kerstdag’ oftewel zondag 27 december in de TU Delft (Sport en Cultuur).

OtakuCon 2015

1. Goedkoop op vakantie naar Japan

UWCosplay oprichter Giovanni Thielman is al meerdere keren naar Japan geweest en geeft een lezing waarbij hij zijn ervaringen met jullie gaat delen met reizen naar Japan en waar in Japan hij allemaal geweest is. Daarbij geeft hij allemaal tips mee over hoe je goedkoop of zelfs gratis kan reizen en verblijven in Japan. En natuurlijk niet te missen: hij deelt de meest bijzondere en gezellige plaatsen in Japan die jullie moeten bezoeken.

2. Stage Performing Lezing

Wat is een conventie zonder lezingen over cosplay? Mario Inu en Petroeshka Neko van InuNeko Cosplay gaan een lezing geven over Stage Performing. Ze doen graag mee aan competities en het uitvoeren van acts waarbij de stage presence centraal staat. Zij krijgen regelmatig vragen als over hoe je precies een act in elkaar moet zetten, hoe je het aan moet pakken en hoe je jezelf de dans- of vechtchoreografie kunt aanleren. Maar ook: Hoe zorg je ervoor dat jouw outfit en props stunt- en actbestendig zijn en niet kapot gaan terwijl je jouw optreden hebt? Tips & Tricks krijg je te horen tijdens deze lezing!

3. Zoete Mochi Workshop

Koop jij jezelf ook altijd arm aan eten en snoepjes in de dealer-room? Maar weet je dat sommige dingen niet eens zo moeilijk zijn om zelf te maken? Met als voordeel, je kan zelf smaken bepalen! Tijdens deze workshop wil ik met jullie zoete mochi (gestoomde rijstcakejes) maken! Dit gaan we stap voor stap doen, waardoor je het later thuis vaker kan doen. Lijkt het je leuk dit te maken en natuurlijk te proeven? Schrijf je dan in voor deze workshop via *protected email*. Maximaal aantal deelnemers is 15 dus wees er snel bij. De workshop wordt gegeven door cosplayers Chanco en Akuro.

4. Speciale gasten: Kinumi Cati en Kisame.de

Op de eerste editie van OtakuCon zijn er speciale gasten uitgenodigd, waaronder Kinumi Cati. Zij is naast gamer ook model en muzikant. Ze zal op de dag zelf een optreden geven en een nieuwe wereldrecordpoging doen! Kisame.de is een cosplayer en zal op de conventie rondlopen.

5. Wig lezing

Cosplayer Jinouga geeft een lezing over pruiken. Het is niet zomaar een pruik kopen en opdoen, soms moet je je pruiken (bij)knippen en stylen. Maar hoe doe je dat nu precies? Hoe pak je dat aan? Jinouga gaat dit uitleggen tijdens deze lezing door middel van een demonstratie. Na de lezing zal de pruik waar deze demonstratie op gedaan is verloot worden.

6. Jpop Dance Workshop

Ho Yin en Jimmy van de dansgroep 04NITE zullen op OtakuCon de sfeer versterken met hun energieke moves! 04NITE is onder ons bekend door hun kpop en jpop dance cover videos. Dus pak je trainingsbroek en je dansschoenen, en maak je klaar voor de Jpop Dance Workshop die zij gaan geven!

7. Crossplay lezing

Shiro en Ichi van Ichiro Cosplay gaan tijdens OtakuCon een lezing geven over het onderwerp Crossplay. Ben je een cosplayer die graag een karakter van het andere geslacht wil cosplayen? Misschien is het dan een tip om deze lezing te volgen. Shiro en Ichi gaan hun ervaringen delen over Crossplay en delen hun tip & tricks.

8.  Game Corner

Tijdens OtakuCon zal Gamepit de gameroom verzorgen met verschillende competities waaronder Super Smash Bros en Mario Kart.
Speel tijdens de dag verschillende games op zowel next-gen als retro consoles uiteenlopend van de Nintendo Entertainment System tot de Nintendo Wii U en PlayStation 4. Je bent ook van harte welkom om langs te komen met je Nintendo 3DS om nieuwe puzzelstukjes binnen te halen of tegen andere spelers te strijden in de Super Smash 3DS of Pokémon.

9. Cosplay Video Lezing

Altijd al willen weten hoe je toffe cosplay videos maakt? Cosplayers Akuro en Naroe Jin gaan je stap voor stap vertellen hoe je dit het beste aan kunt pakken. Ze vertellen je wat tips en tricks, do’s en dont’s en vertellen je over verschillende soorten videos aan de hand van voorbeelden. Lijkt het je leuk om van hen te leren? Kom dan naar onze cosplay video lecture.

10. Fanart competitie & Mystery Card Fanfiction competitie

Heb jij een creatief hart? En wil jij je kunsten laten zien? Dat kan! Tijdens OtakuCon Kerst editie bundelen Squeekers en Circle Thissy de krachten om jouw creativiteit te laten bubbelen. Bij deze stand kun je meedoen aan de Mystery Card Fanfiction en Fanart wedstrijd en superleuke prijzen winnen. Daarnaast kun je de tips & tricks leren van Fanart en Fanfiction en zijn er ook Lucky Grab bags. Want wat is kerst zonder cadeautjes?

Kaartjes zijn voor € 5,00 te koop aan de deur. Er is geen online kaartverkoop. Tip bij het betalen: er kan alleen met contact geld betaald worden. Neem dus gepast geld mee.

Bron: OtakuCon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?