AVO Blog interview met Kinumi Cati

This post is also available in: English

Kinumi Cati is één van de speciale gasten voor OtakuCon 2015, het is voor haar de tweede keer dat ze uitgenodigd is voor een Nederlandse conventie. Voordat OtakuCon van start gaat was het even tijd om een praatje te maken met Kinumi Cati over haar plannen op OtakuCon, gaming, muziek en meer.

Kinumi Cati - Longest Marathon On Final Fantasy Longest Marathon On World Of Warcraft Guinness World Records 2014 Photo Credit: Paul Michael Hughes/Guinness World Records
Foto door: Paul Michael Hughes/Guinness World Records

AVO Blog: Kinumi Cati, leuk dat AVO Blog een interview met je mag doen. Je staat bekend als gamer met 3 Gaming Guinness World Records op je naam, je zingt en je bent model. Een terugkomend kenmerk zijn je roze haren. Je communiceert met je fans via social media en video’s, je komt geregeld langs op conventies. Hoe is je leven verandert na het behalen van de Guinness World Records?
Kinumi: Het was een enorme verandering die gebeurde van de een op de andere dag, plotseling sinds mijn eerste record met Final Fantasy begon ik veel e-mails te ontvangen van mensen die ik niet kende. Zij vertelden mij dat ze het leuk vonden wat ik deed, maar ook van de TV en kranten die een interview met mij wilden hebben. Ik doe gewoon waar ik het meeste van hou, zoals het spelen van videogames en zingen, en om te zien dat mensen jou leuk vinden om hoe je bent ook al hebben ze je nog nooit ontmoet in het echt is geweldig, dus mijn leven is veranderd, maar ik ben er erg blij mee.

AVO Blog: Op 27 december ben je te gast bij de nieuwe conventie OtakuCon, het is dan de tweede keer dat je op een Nederlandse conventie te gast mag zijn. Is er een verschil tussen Nederlandse en Spaanse conventies?
Kinumi Cati: Het is leuk dat het mogelijk is om bij een andere Nederlandse conventie aanwezig te kunnen zijn. Ik ben er echt blij mee. De laatste keer had ik veel plezier en maakte ik veel nieuwe vrienden. Ik ben zeker dat ik veel van hen weer ga ontmoeten op OtakuCon. Om eerlijk te zijn zie ik niet echt een verschil tussen de conventies in Spanje en hier in Nederland. Maar misschien is dat omdat ik maar naar slechts één Nederlandse conventie ben geweest tot nu toe. Misschien kan ik het beter vertellen na OtakuCon.

kinumicati2
Foto door: Giovanni Thielman

AVO Blog: Je hebt al wat van Nederland kunnen zien, wat vind je leuk aan Nederland?
Kinumi Cati: Mijn vriendje, omdat hij het beste is wat mij is overkomen tot nu toe en hij de reden is geweest voor mij om alles achter te laten om bij hem te gaan wonen.

AVO Blog: Je gaat live tijdens OtakuCon een poging doen om nog een wereldrecord te verbreken. Kun je hier meer over vertellen?
Kinumi Cati: Ik wil de grote details nog geheim houden tot OtakuCon, maar ik wil iedereen die dit leest uitnodigen om naar de conventie te komen en erachter te komen.

AVO Blog: Hoe bereid je jezelf voor zo’n wereldrecordpoging?
Kinumi Cati: Ik doe eigenlijk niks speciaals, ik game gewoon voor de lol en ik doe niet iets als een trainer. Ik besloot om de Gaming World Records te doen, omdat ik mijn muziek meer wilde promoten door iets te doen wat ik leuk vind. Dus ik dacht aan “de twee dingen die ik het meest leuk vind zijn muziek en gamen”, dus waarom niet een Gaming Guinness World Record breken? De dag van het record is verschillend dan een gewone dag gamen, er zijn heel veel regels waar je je aan moet houden. En ze zijn erg strict, dus ik mag niks vergeten. Anders zou dit betekenen dat de mensen van het Guinnes World Of Records mijn recordpoging zullen afwijzen en ongeldig verklaren.

AVO Blog: Je bent een liefhebber van Japan, hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
Kinumi Cati: Dankzij mijn moeder ben ik omringd geweest met de Aziatische cultuur sinds ik een kind was, maar Japan kreeg mij meer en meer te pakken, omdat er veel dingen zijn waar ik van geniet, zoals de taal, het eten, de mode, anime, manga..

AVO Blog: Wat vind jij het leukste aan Japan?
Kinumi Cati: Dat is een moeilijke vraag. Waarschijnlijk zijn mijn favoriete dingen de mode, eten en muziek. Maar het is echt moeilijk om er één uit te kiezen. Als ik één mode-stijl moest kiezen, type voedsel of muziekstijl, dan zou ik alsnog meer dan één zeggen. Bijvoorbeeld in de mode vind ik alles leuk van oshare-kei tot aan kote kote kei en dit zijn twee verschillende stijlen.

AVO Blog: Als ik het goed heb, heb je net zoals mij, nog geen kans gehad om Japan te bezoeken. Mocht je in 2016 gaan, wat wil je dan als eerste zien?
Kinumi Cati: Mijn moeder ging naar Japan eerder dit jaar en ik wilde echt met haar mee gaan, maar vanwege school en examens kon ik niet meegaan. Maar als ik de kans krijg om volgend jaar te gaan, dan is het eerste wat ik wil doen mijn Japanse vrienden ontmoeten en naar Harajuku gaan.

AVO Blog: Naast gamen, hou je je ook bezig met zingen. Bezoekers van Fan Base Project hebben dat mogen horen en op OtakuCon ga je weer optreden. Hoe ben je gestart met zingen? Welke liedjes zou je graag nog willen coveren?
Kinumi Cati: Ik zit al heel mijn leven in de muziek. Mijn vader leerde mij dat muziek cultuur is, dus ik werd omringd door muziek sinds ik een baby was. Ik begon met zingen en speelde op de piano van mijn vader, ik vond het geweldig, en ik heb altijd wel een muzikant willen worden. Sommige mensen geven op op datgene waar ze van houden, omdat ze denken dat de kans om dit te worden klein is. Maar als je het niet eens probeert dan is de kans sowieso nul. Ik weet wat ik wil doen en ik zet mij volledig in.

Over de nieuwe liedjes die ik wil coveren: ik moet mijn YouTube kanaal (KinumiCati) met twee covers updaten: één van Metallica en één van Stone Sour.

kinumicati
Foto door: Giovanni Thielman

AVO Blog: Waar wil jij staan over 10 jaar? Wat wil je dan bereikt hebben?
Kinumi Cati: Ik zou graag tegen die tijd wat albums opgenomen willen hebben, om een Europese tour te doen en nog een keer één van de vertegenwoordigers van het Guinnes World Records Gamers Edition zijn, zoals ik dat dit jaar ben, maar altijd met mijn vriend aan mijn zijde.

AVO Blog: Bedankt voor al deze leuke antwoorden. Heb je nog een bericht aan de lezers van AVO Blog?
Kinumi Cati: Iedereen bedankt voor het lezen van dit interview en AVO Blog voor het mogelijk maken. Als je meer wil weten over mij, kijk dan naar mijn website of social media. En ik hoop jullie te ontmoeten op OtakuCon!

Ik wil graag Kinumi Cati bedanken voor haar tijd, OtakuCon voor het mogelijk maken van het interview en de AVO crew voor het meehelpen met dit interview. Kinumi Cati is te volgen via Facebook, Twitter en YouTube. Maar bekijk ook haar officiële website. This interview is also published in English

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?