AVO Blog Jaaroverzicht 2015

Het is de laatste dag van 2015 en daarom is het tijd voor wat lijstjes, ook wel bekend als een jaaroverzicht!

Ik ben zelf dol op statistieken, want welke artikelen zijn het meest gelezen? Maar ik doe er ook een andere twist bij dit jaaroverzicht: ik laat ook een top 10 zien van artikelen waar ik het meest trots op ben en top 10 grappige zoektermen!

jaaroverzicht2015

Top 10 artikelen waar ik het meest trots op ben

Het jaar 2015 is qua verslagen en interviews nog niet helemaal online, dus ik kan nog niet verwijzen naar de leuke stukken die nog online moeten komen.

1. AVO Blog interview met Ryota Sakai. De fotograaf en videograaf die velen kennen dankzij de samenwerking die hij had met ADAMS. Het interview vond plaats in Düsseldorf, waar ik aanwezig was op een fan- en persmeeting. Totaal onverwacht vond het interview plaats, want vooraf werd mij verteld dat men graag wilde dat ik Ryota ging interviewen. Ik heb dus razendsnel vragen in een boekje geschreven, zo uit mijn hoofd, zonder internet te hebben en dus zonder iets na te kunnen kijken en ben zo het interview ingestapt. Het interview zelf werd goed ontvangen door de lezers in binnen- en buitenland. Een erg leuke herinnering, moet ik zeggen!
2. CD Review: emmurée – 窓の外は、カァニバル。 Laat ik eerlijk zijn: ik ben niet zo goed in het schrijven van reviews, het ligt mij niet zo. Ik vind het moeilijk om iets te beschrijven, maar zo nu en dan durf ik het toch aan om een review te schrijven. Toen ik de cd binnenkreeg stopte ik het schijfje direct in mijn cd-speler. Ja, inderdaad, ik heb er nog steeds één! En de muziek die uit de boxen kwam was zo fijn om te horen dat ik het niet kon laten om per liedje mijn eerste indrukken te noteren om er later een mooi verhaal van te schrijven.
3. AVO Blog interview met ray. ray is een singer-songwriter en ik volg hem al een tijdje via Twitter. Zo nu en dan zeg je wat tegen elkaar en dan valt er opeens het woordje interview. Met behulp van een vertaalster, die eigenlijk niet genoemd wil worden, kwam er een zeer leuk interview naar voren!
4. REMNANT brengt “spooky” naar Den Haag. REMNANT’s show in Nederland was georganiseerd door AVO Events & Promotion en dat is al iets om trots op te zijn. En dan is het helemaal mooi als het mooie verslag door Sjooisu-san begeleid wordt door foto’s die de spooky sfeer naar voren brengt!
5. Game Review: Akiba’s Trip: Undead & Undressed. Het afgelopen jaar kwamen er veel meer reviews op AVO Blog te staan en daar ben ik toch best trots op! Het was iets waar ik naartoe wilde werken, maar niet alleen afkon. Door de vele gastbloggers is dit gelukt en daar mag iedereen trots op zijn. Maar de reviews van Spitch TVB vind ik toch wel bijzonder om terug te mogen zien op AVO Blog, ze weet een lap tekst op zo’n goed mogelijke manier neer te zetten, waardoor iedereen het van begin tot eind weet af te lezen. Want het blijft boeiend! Ik heb er even snel één review uitgekozen, waarvan ik denk… die moet je toch eens even lezen! Je weet wel, zo’n pareltje.
6. 4 jaar na 3.11: Wij zijn het niet vergeten. In 2016 kunnen we al spreken over 4 jaar, wat gaat de tijd toch snel! Ik heb natuurlijk al eerder over 11 maart 2011 geschreven en ik probeer nog steeds op de hoogte te blijven van de nieuwtjes, maar tegenwoordig hoor je en lees je er steeds minder over. Ik vind het zelf belangrijk om erover te blijven schrijven en praten. Ik ben daarom ook best trots op wat ik dit jaar uit mijn vingers kreeg.
7. AVO Blog interview met Kubihuri Dolls. Wat ik leuk vind aan interviews is dat ik ook gewoon een nog niet zo’n bekend iemand of iemanden kan interviewen en deze de aandacht kan geven op mijn website. Zo heb ik de kans gekregen om de Kubihuri Dolls te mogen interviewen. Ik vond de band al interessant bij het bekijken van de bandfoto. En dan moet de muziek er nog bij komen!
8. AVO blog interview met Claire Lelièvre van de Japanse Tuin Hasselt. Bij alle interviews help ik mee met het bedenken van de vragen, zo ook bij deze. Maar uiteindelijk mocht Dj Robintje deze eer op zich nemen. Ik vond het zelf bijzonder dat we iemand van de Japanse Tuin in Hasselt konden en mochten interviewen en daarom staat hij ook in dit lijstje!
9. GamepitCon zet het nieuwe jaar goed in. De trots over dit verslag zit hem eigenlijk in het volgende: na deze conventie ging ik naar mijn moeders huis (ooit ook mijn eigen huis) om daar nog een paar dagen te verblijven. Direct na terugkomst heb ik dit verslag geschreven, omdat ik gewoon in de mood zat. Ik was in principe alleen naar deze conventie geweest, maar ken dankzij mijn werkzaamheden voor AVO voldoende mensen om even mee op te trekken. Zo’n conventie direct na de start van het nieuwe jaar was trouwens een prima methode om iedereen weer te spreken.
10. AVO Blog interview met Saint Seiya: Soldier’s Soul game producer Ryo Mito. Welke personen interviewen we eigenlijk best wel weinig? Mensen uit de game industrie? In ieder geval kunnen we per dit jaar zeggen dat wij een aantal mochten interviewen. Spitch TVB was de gelukkige om een aantal mensen uit de wereld van Japanse games te mogen interviewen. Toch wel behoorlijk tof! Eerste uit het rijtje heb ik gelinkt!

Top 10 grappige zoektermen

Soms zit ik raar te kijken naar die zoektermen die mensen intikken om uiteindelijk bij AVO Blog terecht te komen. Soms is het logisch, soms wat minder logisch.

1. community anime nederland meiden. Als ik er op ga zoeken, kom ik niet direct bij AVO Blog uit. Maar misschien zochten ze naar AVO Forum? Daar bestaat de meerderheid van de leden uit meiden, mocht je daar verandering in willen brengen: word dan gauw lid!
2. metavo by dj. Een liedje gemixt door onze Dj Robintje?
3. tot hoe ver komen ze tijdens het toernooi. Goede vraag!
4. japanse vrouwen. De vraag is wat de persoon die deze zoekterm intikte precies aan het zoeken was en of diegene het gevonden heeft.
5. give me five ユーロ (= euro). Dan ben ik weer nieuwsgierig, waarom maar € 5,00? En waarvoor moet je het gebruiken?
6. moumoon and passepied bands ;). Ik knipoog maar terug!
7. japan mag je niet missen. Helemaal mee eens. Ga ik in 2016 eindelijk dan eens naar Japan?
8. tourorganisatie avo. Ik durf AVO Events & Promotion nog geen tourorganisatie te noemen, gezien er tot op heden alleen losse concerten zijn geregeld. Maar is het iemand geweest met een vooruitziende blik?
9. hoi ik ben ray. Hallo ray! Alles goed met jou?
10. terwijl het onweer raast buiten xit ik heerlijk binnrn. Misschien maar goed ook!

Top 10 meest gelezen blogs in 2015

Afgelopen jaren maakte ik een top 5 van artikelen, maar dit jaar een top 10. Inmiddels zijn er 1256 berichten gepubliceerd, vorig jaar stond het aantal nog op 800. Dus er zijn ruim 450 berichten erbij gekomen in 2015. 25 interviews zijn gepubliceerd, 32 reviews in diverse categorieën en 9 verslagen. Ik geef toe, wat betreft de verslagen en interviews hadden het er meer kunnen zijn. Komende weken gaan er heel wat nog gepubliceerd worden! Genoeg over deze aantallen, laat ik direct overgaan naar de top 10 meest gelezen berichten in 2015!

We vergeten de winacties en aankondigingen en kijken naar de leuke nieuwtjes, verslagen, interviews en reviews!

1. In memoriam: Shota Yokoyama. We beginnen eigenlijk met iets treurigs, mijn toch wel persoonlijk stukje over een muzikant, vriend en iemand waar ik een paar jaar mee mocht samenwerken.
2. AVO Blog interview met Honey Garden Maid- and Butler Cafe. Interview vond plaats kort na hun eerst kerstevenement en tot op heden wordt dit interview geregeld bekeken.
3. AVO Blog interview met Leon Den Os van OtakuCon. Eerste editie van OtakuCon, wat mochten we verwachten? Dat zullen vele bezoekers wel gedacht hebben, de interesse in de nieuwe conventie was groot!
4. Fundraising REALove Shota Yokoyama. De fundraising loopt momenteel nog steeds!
5. AVO Blog interview met Ali Semiz van Fan Base Project. Een andere nieuwe conventie die dit jaar voor het eerst was. Er was behoorlijk veel interesse in wat deze conventie te bieden had!
6. AVO Blog interview met Hoi-Leon Leung van Neko Neko Ni Maid café. Dit bedrijf is al even bezig, maar toch vonden vele bezoekers het interessant om te weten wat nu precies de visie is van dit maid café en wat de toekomstplannen zijn.
7. AVO Blog interview met Jun Yoshizaki van Yoshi Bento. Dit interview was in Nederlands en Engels gepubliceerd. Ik heb begrepen dat Yoshi Bento het sinds deze publicatie best wel druk heeft gekregen!
8. AVO Kalender 2016. Grote interesse in de nieuwe versie van de AVO Kalender. Na ongeveer 10 jaar een nieuwe editie maken mag er toch gesproken worden van een traditie!
9. AVO Blog Interview met Cosplayer Shiro Seragaki. In principe interviewen we cosplayers heel kort tijdens conventies en maken we hier foto’s van, maar we hebben het een keertje uitgebreider gedaan. En het resultaat is best interessant!
10. Misvormde bloemen gevonden in Fukushima. In het kader van 11 maart 2011 vind ik het belangrijk om zo nu en dan iets te publiceren om mensen te laten weten dat er blijkbaar nog steeds een probleem is aldaar.

Tot zover 2015 in lijstjes. Hopelijk vond je het leuk om deze terugblik te lezen. Laat even weten wat je nu vind van deze lijstjes? Zit er iets verbazingwekkends tussen?

Geniet van vandaag en een fijne jaarwisseling!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “AVO Blog Jaaroverzicht 2015

  • 31 december, 2015 om 13:07
    Permalink

    Wat een geweldige jaaroverzicht! Heb er enorm van genoten alles weer terug te lezen.
    Fijne jaarwisseling iedereen!

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?