Game Review: Aura Kingdom (Innocent World)

This post is also available in: English

Ikzelf speel niet veel spellen, maar als mensen mij een game aanraden, wil ik het wel meteen spelen. Zo ging het ook bij de veel gespeelde Japanse game Innocent World, die vertaald is naar de Europese MMORPG-game Aura Kingdom van de Taiwanese developer X-Legend. De game bevat alles wat je van een typische MMO kunt verwachten, waaronder verschillende classes om te vechten of mensen te helpen, vele quests en veel crafting-mogelijkheden.

Game Review: Innocent World (Aura Kingdom)

Het verhaal

Het verhaal gaat over een Envoy of Gaia, een uitverkoren persoon die van de machtige Cube of Gaia de kracht krijgt om Eidolons op te roepen om zo de hele wereld van Aura Kingdom Innocent World te helpen beschermen. Op een dag gaat het echter mis. De Envoy vindt dat het niet meer goed gaat en keert zich tegen de andere Envoys of Gaia. Monsters zet hij tegen de mensen op en sommige Eidolons betovert hij. Veel mensen noemen hem nu de Demonenkoning. Het is dus aan jou om de goede groep Envoys te helpen, de betoverde Eidolons terug te krijgen en de wereld een tijdperk van vrede in te loodsen. Kan jij het aan of zullen de monsters te sterk zijn?

Personages

Je maakt een eigen personage aan en krijgt de keuze om deze naar eigen smaak aan te passen. Haarstijl, haarkleur, ogen, oogkleur, huidskleur, een naam en natuurlijk een class zijn opties waar je toch wel even over na kan denken. Er zijn zo’n 13 verschillende classes waar je uit kan kiezen, classes voor dichtbij of veraf en classes die sterk zijn in magie en healen. Bij sommige heb je ook de mogelijkheid om andere mensen speciale krachten te geven, zoals een volle life bar en meer kracht. Er zijn in het begin ook 4 verschillende compagnons, of Eidolons, om uit te kiezen. Twee hiervan zijn goed in healen, wat dus handig is als je een close ranged class speelt, en de andere twee natuurlijk DPS (attack damage). Tijdens het spel kan je nieuwe Eidolons krijgen. Levelen doe je traditioneel door het doen van quests en dit is voor Aura Kingdom Innocent World ook niet anders. Deze quests kunnen variëren van het doden van bepaalde dieren over het verslaan van bosses tot zelfs door verschillende dimensies reizen. Hierdoor leer je veel van de game en de wereld, maar kom je bijvoorbeeld ook veel te weten over bepaalde NPCs (standaard personages). Net die informatie dien je goed onthouden, want de kans dat je terug moet naar die persoon is erg groot.

Game Review: Innocent World (Aura Kingdom)

 

 

Eidolons

Zoals vermeld, heb je in het begin keuze uit 4 soorten Eidolons:

Serif
Serif is een engel die kan vliegen. Hij doet veel single target damage, maar kan daarentegen niet healen.
Merrile
Deze Anime-achtige godin is goed in het helen, maar heeft weinig damage in een gevecht.
Alessa
De eenhoorn van het gezelschap. Alessa doet veel damage, maar kan niet healen.
Grimm
De laatste begin-Eidolon is Grimm, een klein draakje. Grimm is handig in een lange afstandsgevecht omdat hij zijn vuurballen ver kan schieten.

Eidolons worden ook gespawnd in game. Wanneer je deze bevecht, maak je kans om een sleutel te krijgen waarmee jij dan weer de Eidolon op kan roepen die bij die sleutel hoort. Een andere manier om Eidolons te krijgen, is het vinden van voldoende keyfragments om een sleutel mee samen te stellen. Dit duurt alleen wel erg lang, want je krijgt alleen keyfragments bij speciale dingen zoals een evenement (bijvoorbeeld Aura Kingdom Innocent World quiz of speciale battles) en als je een hoog level bent. Er zijn heel erg veel verschillende Eidolons met verschillende krachten, dus ik zou zeker proberen om er zoveel mogelijk te pakken te krijgen!

Quests

Questing is natuurlijk de belangrijkste manier om te levelen en dus bezit ook Aura Kingdom Innocent World alle ingrediënten om ze niet alleen leuk en uitdagend, maar ook makkelijk volgbaar te maken. Zo zijn de questlist aan de rechterzijde en de questlog van de partij. Een leuk extraatje is echter dat het klikken op de naam van een openstaande quest, je personage er automatisch naartoe laat rennen. Dit is iets wat je niet in elke MMORPG te zien krijgt en maakt navigatie des te makkelijker.

Quests worden aangeduid met een vraagteken. Hierbij kan je standaard quests herkennen aan een gele en dagelijkse quests aan een blauwe. Verder heb je er ook die je naar bepaalde instances leiden, dimensies waarnaar je geteleporteerd wordt voor een moeilijkere missie en daarbuiten ontoegankelijk is.

Er zijn heel wat verschillende soorten quests. Ze variëren van gewoon naar iemand toe lopen of naar de plek waar je bepaalde spullen moet vinden om iets te craften tot deze waarbij je dungeons moet doen. Dungeons zijn instances waarbij je in een party met maximaal 5 mensen en minimaal 3 naar binnen moet. Des te hoger je level, des te moeilijker de dungeons en het craften gaat worden.

Op ongeveer level 70 krijg je trouwens geen nieuwe standaard quests meer. Maar hoe level je dan naar het maximum level 100? Welke end-game content is er? Nou, als je alle normale quests hebt gedaan, kan je altijd nog de extra quests doen in de extra dimensies. Verder kan je altijd nog dungeons doen en een dagelijkse quest meepikken om mensen met lagere levels verder te helpen. Dit wordt altijd wel geapprecieerd. Deze zijn namelijk vooral missies die met een party moeten worden uitgevoerd. Als laatste zijn er ook fame quests. Die leveren naast extra EXP ook Loyalty Points op en bepaalde dingen om je armor of zwaard mee te upgraden.

Game Review: Innocent World (Aura Kingdom)

 

Dimensies

Navea
Navea is de grootste plaats in heel Aura Kingdom. De ingang tot de Kerk zit in Navea en het is de grootste plek om spullen te kopen (met in-game geld) en dingen te ruilen met andere spelers. Het erg leuk dat je je oude armor, kleding en wapens kan verkopen en zo meer zilver en goud te krijgen om hier weer nieuwe kleding en mooiere zwaarden mee te kunnen kopen. De Kerk is echter de belangrijkste locatie hier, aangezien deze de mogelijkheid geeft om naar andere dimensies te reizen. Verder is het ook de thuis van de Paus, een figuur waarbij je nog betere wapens kan verkrijgen door het uitvoeren van moeilijkere quests wanneer je ongeveer level 40 of hoger bent. Ben je level 60 of hoger? Dan kan je ook naar de Skytower, waar je met een grote groep mensen (vaak uit je guild) de toren in gaat. In deze Raid zijn er wel 100 niveaus die elke keer moeilijker en moeilijker worden, maar de schatten die je kan verdienen worden wel groter.

Portskandia
Portskandia is een klein dorpje tussen de zee en het bos. Dit is de dimensie waar je begint. Portskandia is een klein dorpje tussen de zee en het bos. Dit is de dimensie waar je begint. Het is een klein vissersdorpje met weinig mensen dat de starterquests huist. Hier leer je ook al een beetje over het verhaal.

Helonia coast
Deze kust stikt van de piraten. Hier kan je leren hoe je vuurwerk maakt en wordt je meer bijgebracht over de gevaarlijke dingen die spelen in het verhaal van Aura Kingdom. Je krijgt hier ook nieuwe kleding voor je karakter bij bepaalde quests, dus is de locatie zeker iets om naar uit te kijken!

Cresent hill
In Cresent hill leer je de belangrijkste kenmerken van magie. Let dus goed op! Heb je geen magische class gekozen? Let dan goed op want misschien kan je er wat aan hebben als je op level 40 een magische secondary class kiest!

Candeo Marsh
Candeo Marsh is een gevaarlijke plek om te zijn. De monsters zullen je aanvallen zonder na te denken en dus heb je een grote kans om gedood te worden. Wees dus zeker dat je sterk genoeg bent alvorens de quests in dit gebied achterna te gaan.

Oblitus Wood
In Oblitus Wood hangt een nare sfeer. Komt dit omdat het bos er zo eng uitziet of eerder door de duistere wezens die rond zwerven? Ooit hoopte hier te veel magie op, waarna deze explosief werd losgelaten. Hierdoor werden wezens veel sterker en willen ze je nu maar al te graag dood hebben. Kan jij het gebied weer monstervrij maken of vind je het te eng om naar Oblitus wood te gaan?

Classes
Aura Kingdom Innocent World bevat heel wat verschillende en leuke classes. Op level 40 kan je echter een subclass kiezen. Kijk goed uit welke class je kiest, want met 2 classes die ‘bij mekaar horen’ kan je ook speciale aanvallen krijgen! Hier word het spel dus weer een stukje interessanter.

Guardian
Guardians lijken op standaard warriors. Je hebt een zwaard en een schild, bent goed in het blokkeren van aanvallen en hebt een redelijke damage. Je kan echter niet healen, maar dat hoeft ook niet per se bij deze class.

Duelist
Als Duelist vecht je met 2 zwaarden en ben je zeer snel. Duelists zijn DPS gespecialiseerd. Door hun snelle aanvallen, staan ze sterker tegen langzame doelwitten als mensen met de class Guardian of Ravager. Het is een close range class, dus kijk wel goed uit voor classes die lange afstand zijn!

Ravager
Als Ravager heb je een grote bijl. Je kan niet healen, maar bent wel heel erg sterk. Het is een redelijk snelle class en is perfect voor single target gevechten.
(Het wapen bij de class Ravager)

Wizard
Als wizard heb je een staf waarmee je spreuken uit kan voeren. Je kan echter wel een beetje healen, maar ook support is een onderdeel van het arsenaal. Je kan jezelf bijvoorbeeld een powerup of buff geven waardoor je sterker en sneller bent, maar je kan dit ook doen bij de mensen om je heen of in je party. Dankzij de buffs doe je meer damage. Ook zijn ze stackable: doe deze spreuk vaak achter mekaar en er komt steeds een klein beetje strength bij.

Sorcerer
Je bezit een groot boek vol met spreuken als Sorcerer en bent gespecialiseerd in donkere magie. Je bent een goede damage dealer en kan zelfs healen. Hierdoor is het een sterke class.

Bard
Als een Bard heb je een harp. Met de liedjes die je speelt, kun je mensen (en jezelf) healen. Je hebt alleen niet veel damage waardoor het levelen heel erg lang kan duren. Het is voor veel classes een goeie subclass en zelf kan je veel subclasses kiezen. Het is wel bovenal een support class.

Grenadier
Een Grenadier gebruikt een groot kanon om tegenstanders mee aan flarden te schieten. Hun damage is goed, maar natuurlijk kunnen ze niet healen. Wat ze echter wel kunnen, is een soort kanon als tijdelijke turret neerzetten die zich focust op de tegenstanders die dichtbij zijn.

Gunslinger
De naam zegt het al. Deze lange class gebruikt twee pistolen, één in elke hand. Het feit dat ze ranged zijn, kan erg in je voordeel werken. Je hoeft hierdoor namelijk niet dichtbij je tegenstander te komen. Je damange is echter niet zo hoog, waardoor het langer kan duren om te levelen.

Brawler
Kies je voor Brawler, dan worden je wapens een soort van klauwen die je aan je handen draagt. Je bent dan dus een close range vechter. Brawler is dankzij de snelle combo’s een sterke class. Ook kan je healen (alleen jezelf), maar geen aanvallen afweren.

Ranger
Deze klassieke class gaat voor pijl en boog en is hierdoor een long range class. Net als bij de Gunslinger, kan dit aardig in je voordeel werken doordat je niet dichtbij de vijand hoeft te komen. Als Ranger kan je healen en is je damage met bepaalde aanvallen aardig hoog.

Ronin
De Ronin is de mogelijkheid die Kirito van Sword Art Online heeft. Ze gebruiken een grootzwaard en zijn de meest overpowerde class van het hele spel. Als je voor Ronin gekozen hebt, dan is de kans dat je blijft winnen en leven groot. Healen en aanvallen afstoten ben je niet goed in, maar dat heb je ook zeer zeker niet nodig met deze class.

Holy Sword
Als je denkt dat ze klinken als een Paladin, kan je wel gelijk hebben. Holy Swords gebruiken een enorm zwaard die erg sterk is. Verder zijn ze ook erg bedreven in magie. Hierdoor kunnen ze healen, maar anders dan wat je van de Paladin zou verwachten, zijn ze niet goed in verdedigen.

Necromancer
Je wapen als Necromancer is de scythe of zeis. Je kan hiermee een aantal demonen mee oproepen die je helpen in de strijd. Door de helpende demonen ga je niet snel dood. Je magie is erg sterk. Net als bij Sorcerer wordt er duistere magie gebruikt.

Game Review: Innocent World (Aura Kingdom)

 

Uitzicht en muziek

Het spel komt met mooie felle kleuren en hele goeie graphics! De animaties zijn mooi en heel duidelijk, je kan in veel dingen de details zien die er in zijn gegaan. De muziek die bij de game hoort, kan wel vervelend worden op een gegeven moment omdat het de hele tijd hetzelfde deuntje is. Er zijn geen stemacteurs gebruikt en ik denk dat dit spel dat ook helemaal niet nodig heeft. Er zijn veel cutscenes en ook dat kan op een gegeven moment best vervelend worden. Gelukkig kan je ze overslaan door op escape te drukken. Ze maken echter het verhaal wel een stuk duidelijker omdat ze de achtergrond en reden laten zien voor wat je gaat doen.

Conclusie

Aura Kingdom is een zeer fantasierijk spel met mooie graphics, veel verschillende dimensies en leuke gameplay. Het is erg leuk om mensen te ontmoeten en nieuwe quests te doen. Je kan uren bezig zijn met dit spel en het is zeer verslavend. X-Legend heeft ervoor gekozen om de moeilijkheid niet te hoog te maken voor de jongere spelers, waardoor het wel wat minder leuk kan worden voor mensen die wat ouder zijn en sneller door hebben hoe het spel werkt. Echter mag dit je zeker niet tegenhouden. Het spel is absoluut de moeite waard. Dus kies een leuke class uit en ga de wereld alvast verkennen! Veel plezier!

Info
Titel : Aural Kingdom (Innocent World)
Genre : MMORPG
Ontwikkelaars : X-Legend
Uitgever : Aeria Games

Score: 90/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?