Tentoonstelling IBASHO: Western Eyes on Japan

Op donderdag 14 januari 2016 gaat de tentoonstelling Western Eyes on Japan van start in IBASHO gallery. Deze tentoonstelling bestaat uit foto’s gemaakt door een tiental Westerse fotografen die door Japan reisden.

Fotografie werd halfweg de negentiende eeuw geïntroduceerd in Japan door buitenlanders. Sindsdien zijn heel wat westerse fotograven naar Japan blijven reizen. Sommige van deze fotografen hebben hun sporen achtergelaten, namelijk de picturale beweging in het begin van de twintigste eeuw. William Klein en Ed van der Elsken hadden erg veel invloed op Daido Moriyama. Uiteraard zijn er ook heel wat inspiraties vanuit Japan geweest op de fotografen die erheen reisden. De aparte natuur en cultuur zijn erg interessante onderwerpen, maar ook gewoon inspiratiebronnen. Op basis van deze onderwerpen kwamen heel wat pittoreske, maar ook rustige en wilde en rare ideeën voort. IBASHO is trots om een ander perspectief op Japan naar voor te brengen op basis van de westerse ogen van fotografen als Ed van de Elsken, William Klein, Marc Riboud en Henri Cartier-Bresson. Ook foto’s van Edouard Boubat, Arnold Genthe, Aart Klein, Armand Latourre, Anders Petersen en Pentti Sammallahti zullen de tentoonstelling vervolledigen.

De locatie is een jonge gallerij die opende in maart van het afgelopen jaar. IBASHO betekend een plaats waar je jezelf kan zijn. In deze gallerij laten ze werken van Japanse fotografen zien, maar ook werken van westerse fotografen over Japan of geïnspireerd door Japan. Op deze manier hopen ze de verscheidenheid en schoonheid van Japaanse fotografie te laten zien in al zijn vormen. Ook verkopen ze fotoboeken, zowel nieuwe als antieke.

De tentoonstelling loopt van 14 januari 2016 tot en met 14 februari 2016 in IBASHO gallery, gelegen in de Tolstraat 67 in Antwerpen. Openingsdagen zijn van vrijdag tot zondag van 14.00 tot 18.00 uur, maar ook op afspraak.

Bron: IBASHO gallery

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?