Tokyo ‘speciale gast’ tijdens JapanFestival Berlin 2016

In het weekend van 23 en 24 januari zal er in Berlijn een nieuwe editie van het JapanFestival plaatsvinden. Het is dit jaar voor de 11de keer dat het grote festival zal plaatsvinden.

japanfestival2016

De locatie van JapanFestival Berlin is URANIA en daar zullen op vier niveaus, twee grote podia en meerdere hallen de diversiteit van Japan op het gebied van kunst, cultuur, manier van leven en toerisme tentoongesteld worden op diverse manieren. Het hoogtepunt is de hoofdstad Tokyo, die een zusterstad is van Berlijn voor meer dan 20 jaar, als ‘speciale gast’ aanwezig zijn op het festival, met vele verrassingen, demonstraties en informatie.

Meer dan 250 kunstenaars, muzikanten, dansers, ontwerpens en performers zullen op de twee podia 36 uur lang non-stop live optredens geven. Volgens de organisatie zijn de hoogtepunten de Taiko drummers van Tengu Daiku, kunstenaars uit Tokyo en twee Kimono modeshows, meerdere presentaties van vechtsporten zoals aikido, kendo en meer. Ook het benoemen waard zijn de optredens van mezzo sopraan Setsuko Oshiro Jeanneret en Manga-Dance-Anime groepen Shiroku en Pastel Girls. Daarnaast zullen er 80 exposanten zijn die de diversiteit van het Land van de Rijzende Zon laten zien.

De dagen lopen als volgt; zaterdag is het festival geopend van 10.00 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Kaartjes voor de zaterdag kosten €15,00, zondag €14,00 en weekend ticket kost €26,00. Meer informatie over het festival is te vinden in het Duits op de website.

Bron: JapanFestival Berlin

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?