29ste editie Japanese Public Speaking Contest in Den Haag

Japanse Ambassade in Nederland
Japanse Ambassade in Nederland

Voor diegene die Japans aan het leren zijn of het al kennen is het weer eens mogelijk om mee te doen aan het Japanese Public Speaking Contest! De 29ste editie zal dit jaar plaatsvinden op zondag 5 maart in The Hague Marriot in Den Haag. Laat zien hoe goed je de Japanse taal onder de knie hebt en maak kans op leuke prijzen!

Thema voor dit jaar is: Wat ik geleerd heb van mijn Japanse talenstudies.

Je mag ongeveer 5 minuten spreken. Daarna is er tijd om vragen te beantwoorden in het Japans. Er zullen ongeveer 20 deelnemers zijn, mochten er meerderen inschrijven, dan zal er een voorselectie zijn. Heb je al een idee waar je het over wilt hebben? Wacht dan niet te lang met aanmelden, de deadline voor het aanmelden is woensdag 17 februari 2016.

Er zijn een aantal kwalificaties waar je aan moet voldoen, voordat je je kan aanmelden. Je moet tenminste 17 jaar oud zijn, van Nederlandse nationaliteit zijn of die van een andere lidstaat van de EU en gedurende 6 maanden achter elkaar voorafgaand aan de datum van de wedstrijd in Nederland woonachtig zijn. Degene die niet de nationaliteit hebben van een EU lidstaat zijn ook welkom om mee te doen als bijzondere inzending, maar dingen niet mee met de prijzen die er te winnen zijn. Daarnaast mag je nooit in Japan gewoond hebben voor langer dan twee jaar en nooit een Japanse nationaliteit gehad te hebben of ouders hebben met een Japanse nationaliteit.

Aanmelden kan als volgt: Je moet een applicatie formulier invullen en deze sturen met pasfoto naar de Japanse ambassade per e-mail.  Je krijgt een bevestiging.

De speeches zullen van start gaan om 14.00 tot 18.30 uur. Daarna zal er een juryberaad zijn van een half uur met daaropvolgend de prijsuitreiking. De The Hague Marriot (voorheen Bel Air Hotel) is te vinden aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. De wedstrijd is open voor iedereen en toegang is gratis.

Bron: Japanse Ambassade in Nederland (meer informatie)
Bedankt Lola voor de herinnering!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?