Net geen 20 miljoen buitenlandse bezoekers naar Japan in 2015

Japanese FlagGeen 20 miljoen toeristen, maar 19.7 miljoen buitenlandse toeristen hebben Japan bezocht in 2015. En dat is alsnog een record!

Volgens Japan National Tourism Organization (JNTO) kwamen ongeveer 5 miljoen bezoekers uit China, 2.4 miljoen meer dan in 2014. Zuid Korea staat op de tweede plaats met ongeveer 4 miljoen bezoekers met daaropvolgend Taiwan met 3.7 miljoen bezoekers. In de maand december bezochten ongeveer 1.8 miljoen buitenlandse bezoekers het Land van de Rijzende Zon. Nog nooit waren zoveel toeristen naar Japan gekomen in die maand.

Een zwakkere yen, de visa vereisten waren vermakkelijkt en groeiende welvaart in de buurlanden zijn de redenen voor het hoge aantal toeristen.

In oktober liet de Commissaris van het Japans Bureau voor Toerisme weten dat het aantal van 19 miljoen bezoekers met gemak behaald zou worden. De overheid van Japan heeft voor het jaar 2020, het jaar wanneer de Olympische Spelen gaat plaatsvinden in Japan, een doelstelling van 20 miljoen buitenlandse bezoekers gesteld. Het afgelopen jaar was er een behoorlijke stijging te zien van buitenlandse bezoekers aan Japan. In de maanden januari tot en met augustus 2015 was er al een stijging van 50% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Dit zorgde ervoor dat onder andere het Japans Bureau voor Toerisme positief was gesteld en voorspelde dat er 19.990.000 buitenlandse bezoekers in 2015 naar Japan zouden gaan voor vakantie.

Uiteindelijk is het iets lager uitgevallen, maar het geeft wel aan dat het land Japan het afgelopen jaar flink gepromoot is en als dit tempo wordt aangehouden zal de 20 miljoen bezoekers in 2016 wel behaald worden. Voor de regering van Japan is het zaak om de promotie aan te blijven houden.

Bron: Wall Street Journal via Nippon.com

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?