Nippon Neo-Noir op 45ste editie IFFR

iffr_logoOp woensdag 27 januari gaat de 45ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start, het festival duurt tot en met 7 februari. De online kaartverkoop begint vanavond om 20.00 uur.

Het festival wordt geopend met de wereldpremière van de film Beyond Sleep van Boudewijn Koole, deze film is gebaseerd op W.F. Hermans’ bestseller Nooit meer slapen. Koningin Máxima zal aanwezig zijn tijdens deze première.

Tijdens het festival zijn er diverse films te zien uit Japan. Het gehele programma is hier te vinden.

Nippon Neo-Noir

Het IFFR focust tijdens de 45ste editie op ‘neonoir gevoeligheid’ in de nieuwe Japanse cinema: films gemaakt met een onderliggende veronderstelling dat Japan niet in goede vorm is, dat het aan het lijden door de tientallen jaren van economische en culturele stagnatie. En de veronderstelling dat er niet veel nodig is om Japanse individuen over de rand te duwen. Gangster films, psychologische horror films, verhalen van losers uit voorsteden en sci-fi films mogen we verwachten.

IFFR heeft de volgende films onder dit kopje Nippon Neo-Noir gebracht:

  • 100 Yen Love van Take Masaharu (2014),
  • De korte film Asa van Kitano Takeshi (2015),
  • Gonin Saga van Ishii Takashi (2015),
  • De korte film News van Kitano Takeshi (2015),
  • Ow van Yohei Suzuki (2014),
  • en Sharing van Shinozaki Makoto (2014).

Mocht je geen idee hebben welke film je zou moeten zien, dan kun je gebruik maken van de Eerste Hulp bij Filmkeuze (EHBF) tool. Krijg filmsuggesties die aansluiten bij jouw smaak en interesses.

Er zullen niet alleen films te zien zijn op het IFFR, maar er zullen ook diverse activiteiten en evenementen zijn. Meer is te vinden op de website van het IFFR.

Een regulier filmticket kost je € 11,00 en € 8,00 met korting (bijvoorbeeld als je student bent of CJP hebt). Voor een midlength-film (40 tot 60 minuten) betaal je € 8,00 en € 5,00 met korting. Aan de kassa en online blijft de prijs hetzelfde. Meer informatie over de kaartverkoop is hier te lezen.

 

Bron: IFFR

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?