5 dingen die je zult missen uit Japan

Terugkomen van vakantie is altijd zo’n vervelend moment, vooral als je dingen moet achterlaten die je thuis niet hebt. Ook Japan heeft een aantal dingen die je zal missen na terugkomst.

5dingenjapan

1. Straat voedsel


Japan heeft een groot assortiment aan voedsel dat je kunt kopen in de stad. Je hebt een aantal “keukentjes” die op vaste plaatsen in een gebouw staan en hier en daar heb je ook mensen staan met een tafel vol voedsel. Er zijn verschillende dingen die worden verkocht waaronder takoyaki, crepes, suikerspinnen, ikayaki, taiyaki, bento boxes en nog veel meer! Je kunt vaak zien hoe het wordt gemaakt zodat je er zeker van bent dat er niks raars mee wordt gedaan en het is allemaal heel lekker.

2. Het openbaar vervoer


Zelf kan ik niet spreken over de bussen of echt over de treinen, maar over de metro ben ik niets anders dan positief en Japan kennende zullen de bussen en treinen net zo prettig zijn. De metro’s in Japan zagen er altijd heel net uit en waren altijd stipt op tijd, ook rijden ze een stuk vaker en zijn deze voorzien van airco en verwarming. Naast het OV zelf is de cultuur daar ook een stuk fijner. Mensen zorgen dat hun spullen niet in de weg staan, in tegenstelling tot hier, waar je vaak koffers in het gangpad hebt liggen, terwijl deze ergens anders kunnen staan.

3. Gratis water


Iets dat wij hier niet kennen, naast alcohol drink ik persoonlijk alleen water dus ik vind het vaak vervelend om daar voor te moeten betalen in Japan krijg je dit echter altijd gratis zodra je binnenkomt en ook het bijvullen is gratis. Dit is altijd gunstig als je na een lange dag shoppen of sightseeing eindelijk eens ergens zit en dan meteen kunt genieten van een koud glas water. En zo kun je ook wat geld besparen, mocht je niet al te veel geld bij je hebben.

4. Vending machines


Vending machines zijn heel populair in Japan. Zo staat er wel één op bijna iedere hoek. Wat deze zo speciaal maken, naar mijn mening, is dat ze veel meer verkopen dan alleen snoepgoed en drank.
Zo heb ik gezien en gehoord dat je ook ijsjes, paraplu’s, eieren, stropdassen en batterijen kunt kopen. Naast fris verkopen de drankautomaten ook warme dranken als koffie en thee en fris water.

5. De lichten in de avond


Als je ’s avonds door gebieden loopt zoals Akihabara zul je veel gebouwen zien die de hele stad verlichten. Niet alleen zorgt dit voor mooie vakantiefoto’s maar persoonlijk vind ik dat dit ook een heel gezellige sfeer geeft. Je hebt ook niet het gevoel dat je een beetje in het donker aan het rond lopen bent en je hebt ook nog eens wat interessants om naar te kijken. Niet alleen vanaf de grond maar ook vanuit de hoogte zien de lichten er heel mooi uit.

Kuro

Evenement verslaggever en fotograaf voor AVO Blog

Eén gedachte over “5 dingen die je zult missen uit Japan

  • 23 juni, 2016 om 08:50
    Permalink

    Jaaaa! Glas water als je gaat zitten. Superfijn op die warme dagen. In sommige gevallen krijg je ook groene thee, wel wat minder tijdens die warme dagen. ;)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?