10 dingen die je niet mag missen op Tsunacon 2016

Valentijnsdag 2016 vieren jullie allemaal op Tsunacon, nietwaar? Mocht je nog twijfelen, de organisatie heeft laten weten dat de conventie één dezer dagen uitverkocht gaat raken. Dus maak gauw je keuze!

Om de keuze te vergemakkelijken kom ik weer eens met een lijstje van 10 dingen die je niet mag missen op Tsunacon 2016!

gemaakt door Studio Appeltjesgroen

1. AVO in de activiteitenzaal en meeting!

Natuurlijk met stip op 1: wij staan met een stand in de activiteitenzaal en daarnaast houden wij een AVO Meeting. De meeting start om 15.00 uur en rond de klok van 16.00 uur maken we een groepsfoto! We hebben wat leuks voor jullie in petto, zoals jullie in de video konden zien, daarnaast staan we klaar voor een praatje en om wat nieuwe bloggers binnen te hengelen. Kom vooral langs!

2. Cosplay Make-up Lecture

Heb je moeite of problemen met make-up? Wil je graag weten hoe je als een stoere man kan uitzien of als een schattige meisje? Kom naar de Cosplay Make-up Lecture!

In deze lecture zullen Ilunaneko cosplay en Jiyu cosplay alles uitleggen over cosplay make-up. Van foundation tot nepwimpers, alles wordt stap voor stap besproken en voorgedaan op modellen.

De Cosplay Make-up Lecture begint om 11.00 uur in de Santanderzaal.

3. Snack Tasting panel

Lekker, snacks proeven. Wie wil dat nu niet? Benieuwd welke snacks je kunt proeven? Dan moet je toch echt naar deze panel! De Snack Tasting panel is georganiseerd door Nippon Zasshi vindt plaats in de Santanderzaal en begint om 14.30 uur.

4. Voice Acting panel

Meer informatie krijgen over Voice Acting? Heb je vragen over Voice Acting, bijvoorbeeld over hoe je moet beginnen? Stel je vragen tijdens de Voice Acting panel!

Voice Acting panel wordt gehouden door Tsunacon staflid Joeri en vindt plaats in de Shanghaizaal en begint om 11.00 uur en 14.30 uur.

5. Dansou Fashion Show

Dansou groep The Gentlemen’s League heeft voor Tsunacon een fashion show georganiseerd waarbij je diverse Japanse fashion stijlen kunt bewonderen. En speciaal voor deze dag heeft de fashion show een speciaal Valentijnsthema.

De Dansou Fashion Show begint om 10.30 uur in de Sorbonnezaal.

6. Murasaki Mahou zangoptreden

Murasaki Mahou is een opkomende anisong zangeres. Met ruim 7 jaar klassiek zang ervaring won zij ik 2014 Karaoke Grandprix op Animecon en is als 4de geëindigd in de World Karaoke Grandprix Japan. Haar repertoire bestaat vooral uit anime songs.

Murasaki Mahou treedt op in de Sorbonnezaal vanaf 18.30 uur.

7. Cosplay Fashion Show

Mocht je niet meedoen met deze competitie, dan is het leuk om er naar te kijken. Iedere cosplayer, een beginner of ervaren cosplayer of juist ertussenin, krijgt de kans om te stralen. Het thema van de Cosplay Fashion Show van dit jaar is liefde en vriendschap, de organisatie heeft laten weten dat kostuums die binnen het thema vallen extra punten krijgen!
De Cosplay Fashion Show vindt plaats in Oxford (video)zaal en begint om 13.00 uur.

8. Relaxen bij Honey Garden Maidcafé

Dit jaar is er wisseling van de wacht wat betreft de maids en butlers. Dit jaar worden de bezoekers bediend door Honey Garden! Honey Garden is de laatste tijd flink aan de weg aan het timmeren. Voor Tsunacon heeft Honey Garden een speciaal menu voor de bezoekers in petto, daarnaast zullen er diverse spelletjes gespeeld kunnen worden.

Honey Garden Maidcafé is te vinden op de eerste verdieping en is te bezoeken tussen 09.30 en 19.30 uur.

9. Strike Your Pose-competitie

De gehele dag is het mogelijk om naar de fotostudio te komen om gefotografeerd te worden. Maar er is ook een competitie, namelijk de Strike Your Pose-competitie. Daar is weinig uitleg voor nodig wat voor competitie het precies is!

De Strike Your Pose-competitie vindt plaats in de Leuvenzaal (fotostudio) en begint om 11.00 uur.

10. Odori Dansu optreden/workshop

Odori Dansu is een groep bestaande uit cosplayers die houden van dansen. Op Tsunacon krijgen ze de kans om een workshop te geven en eventueel op te treden. De groep doet aan dance covers op voornamelijk LoveLive, AKB0048 en hier en daar Koreaanse en Japanse popliedjes.

Odori Dansu optreden/workshop vindt plaats in de Shanghaizaal en begint om 16.00 uur.
Zoals eerder vermeld zijn de toegangskaartjes voor Tsunacon 2016 bijna op! Een normale ticket kost € 20,00, daarnaast is het mogelijk om extra luxe te krijgen tijdens de conventie door middel van een Zilver Ticket voor € 50,00 en een Gouden Ticket voor € 70,00. De 2016-editie van Tsunacon speelt af in Erasmus Expo in Rotterdam. De conventie duurt van 09.30 tot 19.30 uur.

Bron: Tsunacon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?