Yoko Ikeda stelt foto’s tentoon in IBASHO: Monkey Puzzle

IBASHO gallery heeft vanaf donderdag 18 februari een nieuwe tentoonstelling met foto’s van Yoko Ikeda. De tentoonstelling draagt de titel Monkey Puzzle en is tot en met zondag 20 maart te bezoeken.

In haar werk ontmaskert de getalenteerde Ikeda de schoonheid van de kleine dagelijkse objecten en omgevingen. Met haar oog voor detail, haar ongewone composities en haar hoogstaande en aparte gebruik van kleur, creëert zij schilderachtige, delicate, vaak abstracte beelden die toch hun grote visuele aantrekkingskracht behouden.

Yoko Ikeda over haar werk: “Voor mij is fotografie geen manier om dingen vast te leggen, noch een werkwijze om bepaalde zaken of verschijnselen uit te leggen. Fotografie is een vorm van experimenteren om een nieuwe wereld te creëren door de lens. Er wordt bewust gespeeld met de dubbelzinnigheid van visuele sensatie, met kleuren, met compositie en met de verscheidenheid van het perspectief.

Dingen die voorkomen in het dagelijkse leven, of die overal gevonden kunnen worden, zijn erg eenvoudig en alledaags. Daarom hebben ze de neiging als zinloos te worden beschouwd. Mijn wens is om kostbare en bijzondere foto’s te maken van deze onderwerpen. Om hun schoonheid te extraheren door middel van van mijn camera. En het daarna over te dragen naar een tweedimensionale print. Ook toevallige factoren zijn erg belangrijk. Soms brengt het onvoorspelbare resultaat mijn foto’s naar een dimensie die veel verder reikt dan wat ik had gedacht.”

Yoko Ikeda werd geboren in Kanazawa City, Ishikawa Prefecture. Ze woont en werkt in Tokyo. Ze ontving in 2013 de prestigieuze Philadelphia Museum of Art Purchase Award. Ikeda’s werk is al meermaals tentoongesteld in de Verenigde Staten en Japan.

IBASHO gallery is te vinden aan de Tolstraat 22 in Antwerpen en is geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Bron: IBASHO gallery

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?