ONE OK ROCK naar Pinkpop 2016

Gisteren maakte Pinkpop het programma bekend voor de 2016-editie en daar viel voor de liefhebbers van Japanse muziek een naam op, namelijk ONE OK ROCK!

oneokrock2015

Het optreden van ONE OK ROCK gaat hoe dan ook de geschiedenisboeken in: het is voor het eerst dat er een Japanse band op Pinkpop te bewonderen is! ONE OK ROCK was in december nog te zien in de Paradiso in Amsterdam en is de afgelopen jaren meerdere keren in Nederland geweest voor een optreden.

De band staat op het affiche met namen als Paul McCartney, Doe Maar, Red Hot Chili Peppers en Rammstein. Het optreden van ONE OK ROCK vindt plaats op vrijdag 10 juni, de mannen staan dan op Stage 4.

Pinkpop vindt plaats op 10, 11 en 12 juni op festivalterrein Megaland in Landgraaf. Zaterdag 20 februari om 10.00 uur gaat de kaartverkoop van start via Ticketmaster.nl, alle Primera winkels en de bekende voorverkoopadressen. Een weekendkaart (3 dagen inclusief camping) kost € 195,00 inclusief servicekosten. Een dagkaart kost € 95,00 inclusief servicekosten.

Het is de 47ste editie van het jaarlijkse popfestival. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 29e keer plaats.

Bron: Pinkpop via MetalHachiko

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?