10 dingen die je niet mag missen op FormulaCOSPLAY Europe 2016

De volgende Japan gerelateerde conventie op de planning is FormulaCOSPLAY Europe op zaterdag 27 februari in Rotterdam. Inmiddels is het programma rond en dus is het tijd voor een lijstje met 10 dingen die je niet mag missen tijdens de eerste editie van FormulaCOSPLAY Europe.

AVO is trouwens sponsor van FormulaCOSPLAY Europe en is te vinden met een stand in de dealerroom. Kom je langs?

formulacosplay

1. Concerten

Een conventie zonder muziek is maar saai, dat vind ik zelf. En tijdens de eerste editie van FormulaCOSPLAY Europe zullen er drie optredens plaatsvinden. We mogen optredens verwachten van Koi Pendant, Kikuri en Rick Ven Ven. De laatste twee genoemde zullen optreden tijdens de Cosplayers Talent Show.

2. Formula COSPLAY Dutch Cup 2016

Tijdens deze competitie is het mogelijk om een cup te winnen die een grootte heeft van 49 centimeter. Het is een solo competitie en aanmelden is mogelijk door snel een e-mail te sturen naar moc.l1508811928iamg@1508811928rp.ya1508811928lpsoc1508811928alumr1508811928of1508811928 met de volgende gegevens: cosplay naam van jezelf (artiestennaam), cosplay karakter en naam van de serie. Belangrijk om te weten is dat je kostuum zelfgemaakt moet zijn, dat je maximaal anderhalf minuut op het podium jezelf mag laten zien. Voordat je het podium betreedt zal je kostuum nagekeken worden. Iedereen is welkom om mee te doen!

3. Cosplay introductie lezing

Waar staat cosplay voor en waarom doen sommige mensen aan cosplay? Cosplay Maakie geeft een introductie over deze hobby door diverse dingen uit te leggen, waaronder wat cosplay zo populair maakt en hoe je je eerste cosplay kan maken. Heb je vragen aan deze cosplayer? Stel ze gerust!

4. Seek-A-Char!

Tijdens een conventie gericht op cosplay en cosplayers is het te verwachten dat er veel cosplayers rondlopen van diverse series. FormulaCOSPLAY heeft een spel bedacht waarbij je met cosplayers een foto kunt maken en kans maakt op een leuke prijs. De conventie levert een lijst aan van karakters, series en thema’s waar je zoveel mogelijk foto’s van moet maken. Laat de foto zien aan de vrijwilligers van FormulaCOSPLAY die er rondlopen en win een prijs. De foto’s dienen meteen voor een leuke herinnering van de conventie!

5. Crossplay Competitie

Er zullen diverse cosplay competities zijn, waaronder de Cosplay Fashion Show, Cosplay Dance Competities, Generations Cosplay Competities, Formula COSPLAY Dutch Cup 2016 en de Crossplay Competities waarbij diegene die zich verkleden als karakter van het andere geslacht kunnen deelnemen aan de competitie. Dus ben je van plan te gaan crossplayen tijdens FormulaCOSPLAY Europe? Dan is het misschien leuk om mee te doen aan deze competitie, laat je outfit zien en de jury zal een jongen en meisje uitkiezen als winnaar!

6. Chopstick Challenge Game

Ben je goed in het gebruiken van chopsticks? Laat het zien tijdens deze challenge! Pak zoveel mogelijk items met je chopsticks, diegene die de meeste items in een korte tijd kan pakken met de chopsticks wint het spel. Benieuwd wat de items precies zijn!

7. Poor Man’s Cosplay

Geen geld om geld te spenderen voor een kostuum? Misschien is deze wedstrijd leuk ter inspiratie? Maak van de spullen die beschikbaar zijn – denk maar aan vuilniszakken, karton en plakband – een cosplay outfit in 30 minuten. De bedoeling is dat je met de beste outfit gaat komen! Succes!

8. Cosplay Food Wars Competition

Iedereen is welkom om mee te doen aan deze competitie, want wie wint deze food war? Je krijgt gratis eten, dat is al een reden om mee te doen. Elke deelnemer krijgt drie borden voor zich: een leeg bord, een bord met rijst en een bord met diverse andere ingredienten. Je moet een gerecht maken van deze ingredienten op het lege bord en daarna is het etenstijd. Diegene die als eerste het bord leeg heeft gegeven en ‘Cosplay’ heeft geroepen wint het spel.

9. Diverse mogelijkheden om op de foto gezet te worden

FormulaCOSPLAY Europe heeft een focus op cosplay gelegd en naast al die workshops en lectures is het ook supertof dat de cosplayers de kans krijgen om goed op de foto gezet te worden. Op de conventie zijn er drie plekken waar drie teams foto’s gaan maken van cosplayers: New Asion (dealerroom), Black Ring Media (eerste verdieping) en Kaleidoscopy (eerste verdieping).

Natuurlijk loopt er pers rond, waaronder AVO, om foto’s te maken van cosplayers. Maar de vaste plekken op de conventie zorgt ervoor dat er voldoende keuze is om op de gevoelige plaat gezet te worden!

10. FormulaCOSPLAY Disco

Om de eerste editie van deze conventie af te sluiten is er door de organisatie besloten om een aantal Dj’s uit te nodigen om de muziek te verzorgen tijdens de disco. De Dj’s die gaan draaien zijn Dj Washi Washi, Dj Narf en Dj Natsumi! De disco gaat van start om 18.00 uur in de Chapel en gaat door in de kleine uurtjes (22.00 uur)! Tijdens de disco is er een mogelijkheid om mee te doen met de limbo! Zin om te dansen of gek te doen terwijl je luistert naar hippe muziek? Dan is de disco een tip!

De locatie van de conventie is Het Lyceum Rotterdam, deze is te vinden aan Beukelsdijk 91 in Rotterdam. FormulaCOSPLAY Europe kost € 2,50 en een kaartje is alleen aan de deur verkrijgbaar! Het evenement gaat van start om 11.00 uur en gaat door tot 22.00 uur.

Bron: FormulaCOSPLAY Europe

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?