AVO Blog interview met yuichi abe

This post is also available in: English

Ik vind het zelf gaaf om mensen kansen te geven, vooral als ze net beginnen met een project. Bij yuichi abe is dat precies zo, al heeft hij wel al een hele carrière achter de rug met de band the butterfly nine cord. Nadat bekend werd dat de band zou stoppen, hoopte ik dat de bandleden van deze band iets met muziek zouden blijven doen. Als eerste werd bekend dat yuichi abe een start ging maken aan zijn soloproject. Voor mij was dit een kans om te vragen wat hij allemaal wil gaan doen met dit project.

Photo by emo kawaguchi/sentaro

AVO Blog: Gezien dit het eerste interview is met jou op AVO Blog, zou je je kort kunnen introduceren?
yuichi: Hallo en prettig kennis te maken. Ik ben ex-the butterfly nine cord’s yuichi abe.

AVO Blog: 2015 sloot je af met het stoppen van de band the butterfly nine cord. Stoppen na 8 jaar is niet niks, maar ik kreeg het gevoel dat jullie allen het genoeg vonden en het met een goed gevoel konden afsluiten. Klopt dat en hoe kijk je terug op deze 8 jaar?
yuichi: Ik denk dat het belangrijkste tijdens deze 8 jaren was om kritiek te ontvangen, goed of slecht. Als luisteraars niks dachten (over mijn muziek), als ik genegeerd zou worden, dan zou dit het meest beschamende voor mij geweest.

AVO Blog: Op 14 januari kondigde je aan solo verder te gaan, vanwaar deze keuze?
yuichi: Toen er gepraat werd over de ontbinding van de band the butterfly nine cord, dacht ik op dat moment er ook aan om te stoppen met zingen. Maar ik houd echt van muziek. Toen ik had besloten weer iets met muziek te gaan doen, kreeg ik berichten van fans die mij vertelden dat “zij aan het wachten waren op het moment dat ik terug zou komen op het podium”, maar ik besloot om alleen verder te gaan. Ik wilde hen laten luisteren naar een persoonlijke vertegenwoordiging van yuichi abe’s muziek.

AVO Blog: In 2011 bracht je al een EP uit onder jouw naam. Heb je al een idee welke richting je op wil gaan met je solo project of ga je nu verder borduren op wat je in 2011 hebt uitgebracht?
yuichi: Simpel gezegd, ik wil dingen doen die ik niet kon doen met the butterfly nine cord. Het thema zou zijn “Muziek die nauw samengaat met emoties.” Ik wil mensen ontroeren met mijn muziek.

AVO Blog: Is een band nog een optie of ben je daar totaal niet in geïnteresseerd?
yuichi: Natuurlijk houd ik van bands, dus het lijkt mij leuk om met mensen samen te werken die een vergelijkbare gevoeligheid en muziekzin delen met mij.

AVO Blog: Je bent al sinds je jeugd bezig met muziek. Wie zorgde ervoor dat je besloot de electrische gitaar op te pakken?
Yuichi: Omdat toen ik rock muziek leerde kennen, ik dacht: “Ik wil beginnen met gitaar spelen!”. Ik ben nog steeds niet zo goed met de gitaar, maar omdat ik houd van hoe het klinkt, ben ik het blijven spelen.

AVO Blog: Wat wil je uiteindelijk kunnen bereiken met jouw project?
Yuichi: Ik wil niet alleen Japanners maar ook mensen van buiten Japan bereiken met mijn muziek. Voorlopig zal ik alleen werken, dus ik wil dat ze yuichi abe meer leren kennen dan voorheen.

Photo by emo kawaguchi/sentaro

AVO Blog: In maart zal je voor het eerst optreden met je nieuwe project en kom je met een CD. Wat kun je hierover al vertellen?
yuichi: Gezien het mijn eerste liveshow zal zijn sinds het einde van de band, zou ik blij zijn als er mensen zijn die geïnteresseerd zijn in de muziek die ik momenteel aan het maken ben. Ik wil daarom ook mijn officiële website upgraden zodat veel buitenlanders de informatie tot zich kunnen nemen, dus neem een kijkje.

AVO Blog: Is er iets wat je nog wilt zeggen tegen de lezers?
yuichi: Ik zou heel blij zijn als iemand dankzij dit interview geïnteresseerd raakt in mij. Tot nu heb ik alleen in Japan gewerkt, maar ik wil mijn muziek doorgeven aan de hele wereld op mijn manier. Dus mede door dit kunnen mensen uit Nederland of België meer te weten komen over mij. Blijf mij alsjeblieft steunen.

De eerste release van yuichi komt 18 maart uit en draagt de naam 2016 Mar. Ik wil graag yuichi abe bedanken voor zijn tijd en Team AVO voor de hulp met het interview en de vertaling ervan! yuichi abe is te volgen via zijn officiële website, Twitter en Facebook. English version of this interview can be found here.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?