De gekleurde superhelden van LEZARD in actie in New Side Beach

Dit concert op 28 juli was een beetje een last minute beslissing. Ik wilde weer heel graag naar Kameleo, omdat het me vorig jaar erg beviel maar ze waren ver weg van waar ik was. Ik wilde dus een alternatief en dat zijn de gekleurde kanjers van LEZARD geworden!

LEZARD2015

Het was ook niet echt om de hoek want ik moest naar Shinyokohama reizen voor het zaaltje. Het zaaltje was deed een beetje denken aan een hotel lobby door het tapijt dat er lag. Het podium was een beetje laag maar daar had ik met mijn lengte geen moeite mee. Ik stond erg achteraan maar kon alles prima zien en horen en dat is het belangrijkste! Vele fans hadden van die vingerlampjes wat tegenwoordig erg populair is bij bands in Japan, erg kleurrijk!

LEZARD-newside_beach

De zaal zat aardig vol toen de lichten uit gingen. Onder genot van een vrolijk deuntje kwamen de bandleden 1 voor 1 op en begroette het publiek. LEZARD begon met het eerste nummer van hun pas uitgekomen album: DA!!DA!!DA!! En het is niets voor niets een eerste nummer, het zorgt er al voor dat je meedoet met de vrolijke furi. Deze furi veranderde al snel in een combinatie van headbangen, furi en klappen tijdens het tweede nummer 負け猫.

Na een welkomswoord klonken de eerste tonen van het nummer waarop ik op hoopte, het veel te vrolijke superheldennummer サマーヒーロー. Jammer genoeg moest ik meer naar de mensen om mij heen kijken dan het podium voor de furi, wat ingewikkeld allemaal!! Ik kreeg het een beetje te pakken en kon zodoende naar het podium kijken. Gitarist Kousuke was echt een schatje, op hem had ik het meeste zicht. Hierna volgde het opa-nummer ハナサカジンセイ waar ik ook op hoopte, mijn wensen waren in ieder geval vervuld!

De nummers die hierna volgde kende ik nog niet echt maar het klonk lekker hard en vrolijk dus ik vermaakte me prima. Ik kon niet stil blijven staan. Het nummer 大問題MUSIC blijft me zeker bij vanwege de gekke dansende/lopende furi die iedereen deed. Ik moest stiekem wel een beetje lachen om de furi en om het feit dat dat zanger LIME maar 1 glas in zijn bril had. Drummer Natsume kondigde alweer het volgende nummer aan. De band wist niet van ophouden. Het waren telkens ook echt geen rustige nummers, hebben ze die wel?

LEZARD2015-2

Gelukkig hielde ze wel even pauze want ze moesten even hun woordje doen. Bassist TACC wist echter een heel verhaal te vertellen en het was nog grappig ook. Hij is een beetje het clowntje van de band geloof ik. De vrolijke drukke nummers gingen weer verder en ze gingen ook niet van het podium af. Ze waren niet weg te krijgen! Eindelijk een rustig nummer, dat echter het laatste nummer al bleek te zijn. Ik moet toegeven dat LIME niet helemaal zuiver klonk hier en daar. De band verliet het podium en het publiek riep alweer snel om een encore. Maar deze kwam jammer genoeg niet maar daardoor was er wel tijd genoeg om merchandise te kopen!

Setlist
01. DA!!DA!!DA!!
02. 負け猫
03. サマーヒーロー
04. ハナサカジンセイ
05. 絶望0ゲーム
06. SOS
07. ヤンデレーション
08. 独裁ぱぴぷぺぽ
09. ダイスキライ
10. 大問題MUSIC
11. カミサマイカサマ
12. さよならいむ
13. ラブ+MUSIC
14. ウルトラポジティブマン
15. 灼熱プライド
16. べろべろば~
17. 平成花子

LEZARD was een heel goed alternatief, misschien zelfs beter. Ik vond hun muziek wel beter maar miste zo nu en dan de gekkigheid. Gelukkig was er genoeg furi en je moet zeker oefenen voor je naar een van hun concerten gaat. Op de DVD van hun album staan furi videos en op YouTube staan er ook een paar. We kunnen aan de slag!

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?