LOUDNESS geeft luid concert in Bergen op Zoom

Afgelopen zomer konden de heavy-metal liefhebbers genieten van LOUDNESS. Zij gaven namelijk op 19 juli een concert in Bergen op Zoom dat je niet mocht missen. LOUDNESS is ontstaan in 1981 en was onder andere de eerste Japanse heavy-metal band die een contract kreeg in de Verenigde Staten en de Billboard top 100 behaalde. Met de jaren groeide hun populariteit en werden ze erg bekend.

loudness2015

Voordat LOUDNESS optrad was er een voorprogramma bestaande uit twee bands. Nadat beide bands het publiek al wat hadden opgewarmd was het tijd voor het echte werk. De zaal was goed gevuld en wat mij opviel was het soort publiek dat was gekomen. De meeste Japanse concerten waar Nederlandse Japanliefhebbers meestal heen gaan zijn voornamelijk van de wat meer Visual Kei achtige bands, maar bij LOUDNESS was er totaal ander publiek. De zaal was in de meerderheid van mannen met leren jacks en lang haar. Het was erg gaaf om te zien dat deze heren hun liefde voor de heavy-metal band uit Osaka niet vergeten waren na zo veel jaar.

Zanger Minoru Niihara vertelde ons dat hij ontzettend blij was om nog eens terug te mogen keren naar Nederland, de band had hier namelijk vroeger wel eens opgetreden. Elk nummer werd aangekondigd door de getalenteerde zanger en LOUDNESS klonk oorverdovend luid in de zaal. Het was jammer dat de versterkers van de gitaristen erg hard stonden, waardoor mensen die vooraan stonden iets meer moeite hadden met het horen van de zanger, maar buiten dat om klonk het fantastisch. Nieuwe nummers van hun nieuwste album The Sun Will Rise Again werden gespeeld, maar ook oude klassiekers als Like Hell en We Could Be Together kwamen aan bod. Met de wat oudere nummers werd volop meegezongen, er werd gedanst en men ging helemaal op in de muziek wat echt een geweldige sfeer in de zaal bracht. Iedereen leek het naar zijn zin te hebben, zowel het publiek als de band zelf.

Ongeveer halverwege het concert gaf gitarist Akira een ongelofelijk goede gitaarsolo waar men met open mond naar stond te kijken. Hierna volgde een fantastisch goede drumsolo van drummer Masayuki. Masayuki bracht de gehele zaal op gang en liet iedereen meeklappen op het ritme van de drums, het was pakkend en had een goede beat.

Nadat Esper als laatste nummer werd gespeeld verdween de band van het podium. Natuurlijk had het publiek nog niet genoeg van de heren en riepen daarom ook luid om een encore. Na enkele minuten verscheen LOUDNESS voor nog een laatste keer op het podium en gaven zij een encore met twee nummers, namelijk Crazy Doctor en S.D.I. Na deze laatste nummers bedankte elk lid het publiek op zijn eigen manier en nam LOUDNESS afscheid van het Nederlandse publiek.

De korte praatjes die Minoru tussendoor hield gaven extra sfeer en maakte alles tot een goede, complete avond. Ik had echt even het gevoel alsof ik mij weer helemaal in de 80s bevond, want zelfs in hun nieuwere nummers weet LOUDNESS nog altijd de juiste vibe terug te brengen voor dat speciale 80s gevoel. Het concert was luid, vol emotie en energie en droeg een geweldige, bijna magische sfeer met zich mee. Hopelijk keert deze geweldige band nogmaals terug naar Nederland, wel is al aangekondigd dat LOUDNESS volgend jaar op Graspop zullen optreden in België!

Setlist:

Crazy Nights
Like Hell
Heavy Chains
The Stronger
The Sun Will Rise Again
Street Woman
Black Star Oblivion
We Could Be Together
Let It Go
Never Change Your Mind
Clockwork Toy
In the Mirror
Drum Solo
Exploder
Dream Fantasy
Esper
ENCORE:
Crazy Doctor
S.D.I.

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Eén gedachte over “LOUDNESS geeft luid concert in Bergen op Zoom

  • 3 March, 2016 om 10:38
    Permalink

    Het was een concert wat ik nooit zal vergeten. Letterlijk oorverdovend! Zelfs met oordoppen o.o

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?