Hope Step Japan! 2016

Ook in 2016 zal er een editie zijn van Hope Step Japan!, namelijk op zondag 13 maart. Deze keer zal het plaatsvinden in het Lloyd Hotel & Cultural Embassy in Amsterdam.

hopestepjapan

Het thema voor dit jaar is kwaliteit van leven. Er zullen diverse presentaties en discussies omtrent dit onderwerp. De gehele dag lang zal er een Hope Step vlooienmarkt zijn, maar ook diverse workshops, presentaties en eetstandjes. Ook kan er de gehele dag weer meegedaan worden aan de workshop ‘Jumping-Power Plant‘ door team HSJ en Gabey Tjon a Tham.

Één van de interessante onderdelen tijdens Hope Step Japan zal een video interview zijn waar gesproken wordt over 5 jaar voor en na Fukushima en de toekomst. Het interview wordt gehouden met Tetsunari Iida, directeur van Institute for Sustainable Energy Policies (ISEP).

Tijdens Hope Step Japan! zal er de film ASAHIZA 人間はどこへ行く (Asahiza, Ningen wa Doko he Iku, 2013) van Hikaru Fujii te zien zijn.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan is het mogelijk om het via de livestream te volgen. Lloyd Hotel & Cultural Embassy is te vinden aan Oostelijke Handelskade 34. Toegang is gratis. Het complete programma is te vinden op de website.

Hope Step Japan! is een platform voor leren, delen en discussiëren over de toekomst, het herdenken van de grote aardbeving en tsunami op 11 maart 2011 (ook wel bekend als Zeebeving Sendai 2011 en Tohoku eartquake and tsunami). Door middel van lezingen, vertoningen en activiteiten probeert de organisatie van Hope Step Japan! mensen te leren over onderwerpen zoals de ervaringen van mensen, blootstelling aan straling in de getroffen gebieden en de alternatieve methoden om aan energie te komen.

Bron: Hope Step Japan!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?