113 Project: een serie van korte filmdocumentaires

Langzaamaan nadert de datum 11 maart en dit jaar is het 5 jaar geleden dat de grote aardbeving en tsunami plaatsvond in Japan.

Het creatieve team van de documentaire Tohoku Tomo, die een IDFA 2015 finalist werd met meer dan 30 internationale screenings, komt met een nieuw project. Het project draagt de naam 113 Project en zal een serie van korte films uitbrengen in deze week. Met deze korte films word je uitgenodigd om de Tohoku regio opnieuw te ontdekken door de ogen van jong volwassenen, lokale bedrijven en andere gemeenschappen die hun leven heropbouwen en werken aan de toekomst. De filmpjes zijn te bekijken op de website van 113 Project.

De eerst film ‘Festivals’ is vandaag online gekomen. Op 8 maart komt er een film online met als titel ‘Young Adults’, een dag later ‘Young Adults’, op 10 maart ‘Sake Industries’ met op 11 maart ‘The Seeds of Hope in the Heart.

Alle kijkers worden aangemoedigd om deze week de hashtag #TTWeek te gebruiken, welke staat voor Tohoku Tomo Week, waarbij je gedachten, foto’s en herinneringen van Tohoku kunt delen via de social media.

tohoku-tomo

Tohoku Tomo

113’s eerste project was Tohoku Tomo, een documentaire film die het verhaal verteld over de alledaagse mensen die vrijwillig een verschil in de regio Tohoku wilden maken na de aardbeving en tsunami op 11 maart 2011. In 2013 reisde het team – met financiële steun van een Kickstarter campagne – naar Japan om individuen en organisaties die werkzaam zijn geweest in de regio Tohoku sinds 11 maart te interviewen. De film bevat meer dan 12 interviews, beelden van de getroffen gebieden, maar ook de Japanse popartiest Maynard Plant van de band Monkey Majik, Stu Levy, producent van de film Pray for Japan en host van Tokyofoodcast, Etsuko Nakamura.

Meer informatie over 113 Project en Tohoku Tomo is te vinden op deze website.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?