Google komt met video van Great Tohoku Earthquake Archive Project

Google Maps laat zien hoe ver de mensen momenteel zijn nadat de grote aardbeving en tsunami en later ook de kernramp bij de Fukushima kernreactoren 5 jaar geleden – op 11 maart 2011 – hun leven ondersteboven gooiden.

Voor het merendeel van Japan is het leven weer zoals gewoonlijk na de de verwoestende aardbeving en tsunami. Voor diegene die in de gebieden wonen die zwaar zijn getroffen, zullen de dagen en weken die daarna kwamen nog behoorlijk vers in het geheugen zitten. Want elke dag worden zij nog geconfronteerd met de verwoesting die is achtergelaten. Men is bezig met herstel, maar dat gaat langzaam. Google Maps heeft alles van de voortgang gedocumenteerd door het ‘Great Tohoku Earthquake Archive Project’.

Voor ons is dan te zien hoe het was en hoe ver men momenteel is met het herstellen van het noordoostelijke gedeelte van Japan die op 11 maart 2011 behoorlijk is opgeschrikt door de grote aardbeving met een tsunami en kernramp als gevolg.

Het project begon in juli 2011, vier maanden na de aardbeving. Het doel is, door gebruik te maken van Google’s Street View technologie, de nasleep op te nemen en te laten zien aan het grote publiek. Daarnaast worden deze beelden voor de toekomstige generaties bewaard.

Drie jaar na de aardbeving kwam Google met een update van de getroffen gebieden, waarbij je de trage herstel- en renovatiewerkzaamheden kon bekijken. En dan zie je dat er toch wel degelijk verbetering ziet. Maar er is overal zichtbaar bewijs te zien van de ramp.

Je kunt de ontwikkeling zien van de diverse regio’s in deze video slideshow.

Naast Street View is er een project genaamd ‘Mirai e no Kioku‘ (Herinneringen voor de toekomst), waarbij mensen uit de omgeving van de getroffen gebieden foto’s kunnen delen via Picasa en video’s via YouTube om herinneringen van vroeger te delen, maar ook over hoe de situatie nu is en dat hiermee de schoonheid en plezier van de regio wordt gedeeld.

Bron: Google Japan Blog via Rocket News24

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?