10 dingen die je niet mag missen op Osharecon 2016

Over een week is het alweer tijd voor de volgende conventie, namelijk de J-Fashion conventie OshareCon 2016! Er is genoeg te doen op de conventie, daarom is het tijd voor een lijstje van 10 dingen die je niet mag missen.

osharecon_2016_header

1. Optredens van 砂月 SATSUKI, OROCHI en Murasaki Mahou

Muziek op conventies; dat vinden wij bij AVO erg leuk. En al helemaal het programma van OshareCon 2016. Niet één, niet twee, maar drie optredens mogen wij verwachten! Hiermee heeft de organisatie vorig jaar overtroffen, toen gaven ADAMS en Koi Pendant een optreden! Dit jaar mogen we 砂月 SATSUKI, OROCHI en Murasaki Mahou verwachten. 砂月 SATSUKI start zijn Europese tour, die in maart, april en mei zal zijn, op OshareCon! Daarbij zal hij liedjes tegen gehoren brengen van zijn allernieuwste album, die ook vanaf OshareCon 2016 te koop is, getiteld APOCALYPSE. OROCHI bestaat uit zanger RYU en hij is al diverse keren in Europa geweest, Nederland kent hij waarschijnlijk al bijna op zijn duimpje en hij komt een optreden geven op de J-Fashion conventie. Wie weet komt Ryu ons verrassen met nieuwe liedjes! Murasaki Mahou is een opkomende anisong zangeres. Met ruim 7 jaar klassiek zang ervaring won zij in 2014 Karaoke Grandprix op Animecon en is als 4de geëindigd in de World Karaoke Grandprix Japan. Haar repertoire bestaat vooral uit anime songs.

2. Gyaru Fashionshow en Harajuku Fashionshow

Een J-Fashion conventie zonder modeshows is eigenlijk geen J-Fashion conventie! En daarom mogen we diverse modeshows verwachten tijdens OshareCon, waaronder de Gyaru Fashionshow en Harajuku Fashionshow. Zeker gaan kijken naar de modeshows, kan altijd goed werken ter inspiratie voor jouw eigen garderobe!

3. Honey Garden Maids & Butlers

Tijdens de eerste editie waren de maids en butlers ook aanwezig en het was behoorlijk druk toen, dus het is niet gek dat ze dit jaar weer aanwezig zijn op OshareCon. Honey Garden probeert de ervaring die je krijgt in een Japans Maid Cafe zo letterlijk mogelijk te vertalen. Dus verwacht wat lekkers te eten, geserveerd door schattige maids.

4. Shironuri Showdown

De Nederlandse Shironuri artists Elfmist en Miradell gaan de strijd aan met elkaar! Tijdens deze lezing zullen beide een model omtoveren naar een full on Shironuri. Tijdens deze strijd zullen ze uitleggen hoe ze het doen, welke make-up je het beste kan gebruiken en wat je nou precies nodig hebt voor de perfecte Shironuri look. Dus ben jij benieuwd wie deze strijd gaat winnen en hoe de modellen veranderen? Kom dan naar de Shironuri Showdown!

5. Lezing over het nachtleven in Japan

Altijd willen weten waar de beste clubs in Tokyo zitten? Of waarom Karaoke zo ongelooflijk populair is? Dan is vast de lezing over het nachtleven in Japan een goede tip! Tijdens deze lezing krijg je te horen waar de hotspots zijn van de van het Japanse nachtleven. Waar je naar op zoek moet als je wat wilt drinken en hoe werkt het nou met die host clubs? Dus ben jij van plan om naar Japan te gaan en wil je hier het een en ander over weten? Kom dan naar deze lezing!

6. Lezing My Kawaii Social Media Life

Kijk jij altijd vol verwondering naar jouw idolen op Instagram, of vraag je je af hoe bloggers altijd allemaal leuke snufjes gesponsord krijgen? Kom dan langs bij de ‘My Kawaii Social Media Life’ lezing!
Leer van nederlandse J-fashion bloggers hoe jij het beste selfies kan maken voor je Instagram, de leukste apps om je fotos mee te editten, hoe je succesvolg een blog bij houdt en hoe je nou aan al die leuke sponsorships komt! Dus neem je smartphone of tablet mee en kom naar deze lecture om ook jouw Social Media Life Kawaii te maken.

7. Workshop eigen deconails maken

Altijd al fantastisch gedecoreerde nagels willen hebben? En heb je maar niet het juiste design kunnen vinden? Op OshaeCon kun je naar de workshop Deconails en leer je de tips en tricks over het decoreren van een setje nagels die je aan het einde van de workshop mee naar huis kan nemen. Deelname aan deze workshop is € 5,00 en er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus meld je snel aan.

8. Mogu Mogu もぐもぐ Gameshow

Japan staat bekend om haar geweldige en soms wat vreemde gameshows. Tijdens Osharecon heb je de kans om zelf mee te doen aan zo’n show, genaamd Mogu Mogu Gameshow! Laat je verrassen door de crew door deze gameshow en er valt natuurlijk ook nog wat te winnen.

9. Sacred Traditional Kingdom Melody exclusieve modeshow

Naast de diverse modeshows is er ook een exlcusieve modeshow te zien op OshareCon 2016! Er zal namelijk een modeshow zijn van 砂月 SATSUKI’s modemerk Sacred Traditional Kingdom Melody. Daarnaast is er een mogelijkheid om de kleding te kopen die te zien zijn tijdens de modeshows.

10. NDX

OshareCon wordt afgesloten met een dikke vette party van de handen van NDX (Deshima Sounds). De Dj krijgt vanaf 21.00 uur de kans om de voeten van de vloer te krijgen en het thema van OshareCon 2016 extra kracht bij te zetten!

Het is alweer de tweede editie van OshareCon en die vindt plaats op 19 maart in Nieuwegein. De locatie is ’t Veerhuis, slechts 20 minuten met de bus of sneltram vanaf Utrecht Centraal. Er zijn nog steeds reguliere tickets te koop, deze zijn online te koop voor €15.00.

Bron: OshareCon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?