Allemaal 「Anti-hero」’s in Shibuya Public Hall

“Hou je oog op deze band, ze hebben veel in hun mars” schreef ik aan het einde van een review van Arlequin en dat is zeker waar geworden. Op 9 augustus gaf Arlequin hun oneman tour final ‘Anti-hero’ in de Shibuya Public Hall en ik was hierbij!

arlequin2015

Toen in het begin van dit jaar deze final werd aangekondigd wist ik het zeker, ik wilde ze zien. Al snel had ik iemand gevonden die een kaartje kon regelen, en om het nog leuker te maken: een loterij ticket. Dit zou dus kunnen betekenen dat ik een goed plaatsje zou hebben als ik geluk had. En dat had ik in dit geval want ik zat op de 8e rij aan de kant van gitarist Kuruto en had een geweldig zicht op het hele podium! Alleen was er nog niet veel zicht want er hing een groot doek…

Met een kleine vertraging begon de show, muziek klonk en er verscheen langzamerhand  アルルカン op het doek waarna het naar beneden viel. Alle bandleden waren netjes op hun plek en ze begonnen met het eerste nummer. 道化ノ華 was het ‘hoofd’nummer van de nieuwste single en het decor was afgestemd op deze single. Aparte partroontjes met duistere kleuren die door de verschillende kleuren van het licht ook verkleurden. Een discobal hing er om het gevoel de hele zaal in te stralen door de reflectie van het licht dat erop viel. De band speelde gauw door met SynonyM en er werd al lekker gesprongen en geheadbangd door de hele zaal. De sfeer zat er goed in bij alle fans! Ook zeker bij drummer Tamon die al vrolijk aan het drummen was en gekke bekken trok.

arlequin-antihero_1

Ik herinner me nog goed hoe vrolijk iedereen klapte op het ritme op het refrein in 身を知る雨 en dat terwijl het liedje erg rustig begint en wat zwaardere stukken heeft. Deze vrolijkheid ging als snel weg toen eenmaal wat rustige en emotionele liedjes kwamen. Iedereen was muisstil en genoot van de instrumenten en de verbazende stem van zanger Aki. Even een pauze om bij te kletsen met de fans. De hele band was blij en opgelucht dat ze tot deze live zijn gekomen. Stuk voor stuk waren de bandleden erg dankbaar voor ieders komst. Wat grappen tussen het serieuze moest er ook zijn en dit wisten ze prima te brengen.

Een paar nummers na het rustige gedeelte had ik verwacht dat ze nog van het podium zouden gaan en de hele zaal voor een encore moest schreeuwen, dit was echter niet het geval! Ze speelde gewoon lekker door met een nummer dat ik niet kende, wat erg! Ik dacht dat het een nieuw nummer was maar het was dus van een single die maar een bepaalde oplage had: 無花果. Erg speciaal om dus te horen!

Bij een paar nummers liep Aki in het publiek rond en gek te doen, daarna volgde gitarist Nao ook. Ze liepen rondjes terwijl iedereen lekker aan het headbangen was en zo een band te creeëren met het publiek. Nog een paar bekende oude nummers met lekker veel headbangen want daar houden deze boys van. Mijn nek trouwens niet maar ik ging ook lekker door! Het mooiste vond ik dat ze afsloten met Eclipse, hun eerste muziekvideo. Ze zijn dus begonnen met de nieuwste en eindigde met de oudste. Leuk gedaan!

Op het einde was het moment van flesjes, plectrums e.d. het publiek in te gooien maar dat veranderde meer in een wedstrijd wie het verst dingen kon gooien. Bassist Shohei wilde wel even laten zien hoe je dat deed en kwam aardig ver met zijn plectrum maar werd verslagen door Nao. Deze gooide Tamon’s drumstokje op de 1e verdieping bij wat fans. Dit betekende dat het stokje eerst 20 meter (zoiets) de zaal in moest en vervolgens nog een aantal meter de lucht in! De kleine lachende opdonder kan gooien! Nog een laatste sprong met zijn allen en toen was het echt afgelopen.

Setlist:
01. 道化ノ華 
02. SynonyM
03. Alive
04. blind bud
05. リビドー 
06. 墓穴 
07. 身を知る雨
08. あの窓に教わった事
09. 胸の内側に宿る息
10. 白い鬱
11. imp
12. Apotosis 
13. 人形
14. 無花果
15. clepsydra
16. 似非林檎
17. ステラ
18. ナミダノアト
19. 暁
20. ダメ人間
21. ジレンマ
22. DROPLET
23. 像
24. Eclipse

Het was een zeer geslaagde live met veel headbangen en er gebeurde zoveel dat ik het niet bij kon houden! In ieder geval kan ik alles terug kijken want de live is op DVD! Arlequin – 2015.08.09 Anti Hero at Shibuya Kokaido is uit sinds 23 september en kost ¥ 5500 (€ 43.27) en is op CDJapan te verkrijgen!

Ik ben benieuwd wat voor plannen deze band allemaal voor ons in petto heeft!

 

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?