fripSide naar Anime 2016

De organisatie van Anime, J-Pop Foundation, heeft laten weten dat fripSide gaat optreden op Anime 2016.

fripside

fripSide is een zeer populaire pop band, startte in 2002 en bestaat uit twee leden: zangeres Nanjo Yoshino en componist en toetsenist Satoshi Yaginuma.

Nanjo maakte haar debuut als fripSide’s zangeres met de single only my railgun, het openingsliedje voor de anime To Aru Kagaku no Railgun en het duo is uiteindelijk meer anime verwante liedjes gaan maken. Momenteel is Nanjo ook bekend als stemactrice van de karakter Eli Ayase die voorkomt in de populaire game en anime serie Love Live. Recentelijk kwam het duo met het liedje Two souls -toward the truth- die gebruikt werkt als openingslied voor het tweede seizoen van de anime Owari no Seraph.

Voor fripSide is het bijzonder om naar Nederland te gaan voor een optreden op AnimeCon, want het is namelijk de eerste keer ooit dat ze in Europa gaan spelen. De verwachting is dan ook dat er veel fans vanuit het buitenland naar de conventie komt voor dit optreden. Het theater heeft maar 2200 zitplaatsen, dus het gaat misschien proppen worden!

Om het concert bij te kunnen wonen moet je een AnimCon weekendticket of een zaterdagticket kopen. Het optreden van fripSide zal op zaterdagavond plaatsvinden. De tijd is nog niet bekend, maar hiervoor moet je even het programma van de conventie in de gaten houden!

Anime 2016 vindt plaats op 10, 11 en 12 juni in het World Forum in Den Haag. Het thema voor dit jaar is All Aboard!

Bron: AnimeCon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?