DaizyStripper in de vuurtoren

In 2014 mocht ik getuige zijn van een van de shows van DaizyStripper in Shizuoka en in 2015 is het mij gelukt om ze maar liefst 3 keer tijdens hun NEVER ENDING SIRIUS tour te zien! Van elke show maak ik een verslag dus speciaal voor AVO een 3-reekse verslag van deze zeer aparte band!

DaizyStripper2015

De eerste live waar ik naartoe ging was een beetje uit de buurt van Tokyo, deze show was op 12 augustus in Mito Lighthouse! Ik was nog nooit in Mito geweest dus een beetje sightseeing heb ik voor de live gedaan. Mito is een schattig stadje, zeker ook leuk om nog eens terug te keren. Ook werd er al wat merchandise van te voren verkocht. 1 van de dingen die ik nog van vorig jaar weet is dat een handdoekje goed van pas komt, dus deze kocht ik zeker. De deuren gingen netjes optijd open en iedereen ging op nummer naar binnen, eerst de fanclub, de a-nummers en toen eindelijk de b-nummers waar ik er 1 van had. Maar zo slecht had ik het nog niet. Mito Lighthouse is een erg klein zaaltje maar was toch goed gevuld. Ik voelde me toch nog wat raar om als enige buitenlander te zijn.

Met een vertraging van een paar minuten begon het en ik was al gelijk in de war. De furi van La Vie en Rose is erg leuk maar als je het niet weet sta je voor ene verassing. Bij deze furi grijp je elkaars handen en loop je van voor naar achteren en weer terug. Daarna begon het lekkere headbangen maar het ging gelijk al mis want ik stootte mijn hoofd tegen het meisje rechts van me. Mijn excuses aangeboden en we gingen weer verder. Ik kon wel merken dat DaizyStripper weer helemaal DaizyStripper is met de terugkomst van gitarist Mayu die vorig jaar de band had verlaten maar nu weer terug is. Zanger Yugiri en bassist Rei moesten zo nodig elkaar een kusje geven tijdens Seaside Avenue waarbij ik verbaast stond te kijken. Deden ze dit vorig jaar ook?! Snel draaide ik mijn hoofd naar Nao maar daar werd het ook niet beter van. De bewegingen die hij maakte waren ook erg fout. Dit is een hele DaizyStripper dan die ik vorig jaar zag!

Ze speelde alle nummers van het mini-album SIRIUS waar de tour om draait en ook nog wat bekende van het album van vorig jaar. Natuurlijk konden een paar oude bekende nummers niet vergeten worden zoals BLACK DROPPer waarbij tientallen liters water weer leeg gingen. Ik besloot maar om lekker mee te doen en kreeg een halve fles over mij heen. Dankjewel Nao. Het viel mij wel op dat er heel veel bij Nao stonden, is Nao geliefd in Mito? Na dit gedeelte is iedereen altijd wel uitgeput en dat weet de band, met wat rustige nummers sluiten ze het af en verlieten het podium. De fans waren echter alweer ongeduldig en riepen alweer om een encore.

We moesten aardig lang door roepen want ze kwamen maar niet, gelukkig kwam Nao om ons te sussen. Hij kwam zijn krachten showen met een solo gedeelte uit Akuma Shogun en iedereen was er verliefd op. Nao vroeg of we de rest ook wilde roepen en dat kunnen de fans gelukkig heel goed. De band speelde door met mannequin en sloten af met het typische nummer decade. De band gooide nog wat flesjes (die nog over waren) over ons heen en plectrums vlogen door de lucht. Ik heb er 1 van Nao kunnen bemachtigen en dat zal een speciaal plaatsje krijgen. Nog wat zwaaien en de band verliet het podium.

De fans vonden het alleen nog niet klaar, er werd nogmaals voor een encore geroepen en de band keerde dit keer wel heel snel terug. Met zijn allen gingen ze steen, papier, schaar spelen. Ik had alleen geen idee waarom. Later ging het lichtje branden toen iedereen opeens op een andere plaats achter de instrumenten stond! De welbekende slip die DaizyStripper heeft waarbij de band een liedje speelt die iedereen kan bespelen. Dit keer was het het liedje natto. Heel simpel ritme waarbij het publiek de hele tijd ‘natto’ moest roepen, daarmee sloten ze het concert echt af omdat mensen hun trein moesten halen.

Setlist
01 La Vie en Rose
02 LIVE or DIE
03 理想 (Riso)
04 Seaside Avenue
05 SUMMER VACATION
06 切望のフリージア (Setsubou no Freesia)
07 QUALTIER LATIN
08 last note
09 Adam
10 ヒステリカ (Hysterica)
11 酸欠革命 (Sanketsu kakumei)
12 ARREST
13 BLACK DROPPer
14 DEAR MY SIRIUS
15 SWEET DREAM

En1 なおソロ 悪魔将軍〔仮〕(Nao solo, liedje uit Akuma Shogun, kari)
En2 マネキン  (mannequin)
En3 decade

We En ご当地ソング 〔納豆〕(Slip band, natto)

Shizu

Nothing can beat my love for Japan ♥

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?