Nishicon 2016 verhuist van Zoetermeer naar Almelo

De organisatie Nishicon kwam 1 april jongstleden met het bericht dat het ging verhuizen van Zoetermeer naar Almelo – specifiek Theaterhotel Almelo – de oude locatie van Animecon. De organisatie liet weten dat Nishicon 2016 een driedaags evenement zou worden in oktober met als thema ‘DEFINITELY NOT ANIMECON’. Deze mededeling werd direct als grap opgevat, gezien het geplaatst was op 1 april. Al helemaal vanwege het thema.

nishicon2016

Maar uiteindelijk is het bekend geworden dat de conventie wel degelijk gaat plaatsvinden in Theaterhotel Almelo en inmiddels is de datum bekend: zaterdag 7 oktober gaat de conventie van start en het eindigt op zondag 9 oktober.

Het is trouwens niet voor het eerst dat Nishicon op een oude locatie van Animecon een conventie organiseert. In 2012 organiseerde Nishicon een tweedaagse conventie in Hotel Haarlem-Zuid, deze was eenmalig de locatie van Animecon in 2003. Het is wel voor het eerst dat Nishicon voor een driedaagse conventie gaat.

De kaartverkoop is nog niet geopend, maar de ticketprijzen zijn bekend en gaan vanaf € 15.00 voor vrijdag en zondag, € 20,00 voor zaterdag. Een weekend ticket kost € 43,00 en mocht je een vrijdag-zaterdag of een zaterdag-zondag ticket willen, dan kost het je € 32,00. Mocht je de zaterdag niet aanwezig zijn, maar wel op vrijdag en zondag, dan kun je ook een kaartje kopen. Deze kost dan € 27,00. Dit zijn de early bird prijzen, want per 1 juli zal deze prijzen omhoog gaan. Mocht je nu al besluiten te kopen, dan scheelt het zeker wat euro’s. Hotelkamers op de locatie zelf komen ook op korte termijn beschikbaar om te boeken, hou hiervoor de website van Nishicon in de gaten.

Als de conventie het programma van Nishicon 2016 compleet heeft, zal AVO Blog komen met een ‘10 dingen‘-artikel!

Bron: Nishicon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?