Tsunacon 2016: Een overview van een leuk dagje op een conventie

Op zondag 14 februari 2016 was het weer tijd voor de jaarlijkse editie van Tsunacon. Zoals voorgaande jaren werd de conventie gehouden in het Erasmus Expo & Congrescentrum in Rotterdam en tijdens deze editie was het geheel in Valentijnsfeer! AVO was ook weer aanwezig met een stand in de activiteitenruimte, maar natuurlijk liepen er ook AVO reporters rond om zo een impressie te krijgen van Tsunacon.

Tsunacon opende haar deuren om 09:30 uur en al gauw stroomde het gebouw vol. Om 10:30 uur vond de Dansou Fashion Show plaats en besloten we hier een kijkje te nemen. Wie niet veel weet van Japanse fashion was hier op de juiste plaats. Er was telkens een duo te zien van man en vrouw in een bepaalde Japanse kledingstijl. Zo zagen we verschillende stijlen van Lolita, Visual Kei en meer. Het was goed georganiseerd en alles werd nog interessanter omdat er bij elke stijl een uitleg werd gegeven van de oorsprong, wat de kenmerken zijn en waar je deze stijlen kan vinden. Na de Fashion Show was er nog de gelegenheid om foto’s te maken van de modellen.

Vervolgens was het tijd voor de Cosplay Fashion Show. Hier doen cosplayers mee aan een wedstrijd waar ze hun zelfgemaakte cosplays laten zien aan het publiek en een jury en hierbij ook een act opvoeren. Er zaten echt prachtige cosplays tussen en sommige acts waren ontzettend leuk in elkaar gezet. Zo had je bijvoorbeeld het vampier meisje Mavis uit de film Hotel Transylvania die haar karakter ontzettend goed verbeeldde op het podium. Ook was er een Pokémon cosplayer met een zeer aparte jurk te zien dat erg kunstig in elkaar was gezet. Klassiekere personages als Sailor Moon en Vegeta verschenen ook op het podium met een leuke act. Uiteindelijk nadat alle 17 acts op waren geweest was het tijd voor de prijsuitreiking. Er werden 3 winnaars gekozen.

Hierna was het tijd voor een tussenstop bij de AVO stand, die inmiddels druk bezocht werd en veel kijks had. Veel mensen stonden een praatje te maken of waren aan het kijken naar alle leuke dingen op onze stand. AVO heeft tegenwoordig ook leuke ‘sig

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.