AVO Blog interview met color-code

This post is also available in: English

De meiden van color-code waren afgelopen maart voor het eerst aan het touren door Europa en mochten tweemaal hun zang- en danskunsten vertonen aan het publiek van Made in Asia in Belgie. De indruk die Nanami, Marisa en Mako achterlaten is dat ze niet een simpele popgroep zijn, maar veel meer in hun mars hebben. Dit viel in goede aarde bij het publiek.

color-code at Made in Asia - Fotografie: Francisca Hagen
Van links naar rechts: Mako, Nanami, Marisa.

Voor hun daverend optreden was er een mogelijkheid om met deze drie dames te gaan zitten en te praten over color-code, Nicola Formichetti, kleuren en natuurlijk hun muziek!

AVO Blog: Aangezien dit jullie eerste interview is voor AVO Blog, zouden jullie jezelf aan de lezers voor willen stellen?
Nanami: Mijn naam is Nanami, ik ben de leider van de groep. Daarnaast ben ik momenteel onze songwriter.
Marisa: Ik ben Marisa, ik heb wereldgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit. Ik vind geschiedenis leuk, maar ik ben ook dol op idols en musicals.
Mako: Ik ben Mako, ik heb een pony en lang haar, dus ik heb een kenmerkend Japans uiterlijk. Ik hou van dansen en ik hou ook van tekenen en design.

AVO Blog: Het eerste wat mij opviel aan color-code waren de kleuren in jullie haar en later ook de kleurrijke en inspirerende kleding. Dit geeft extra kracht aan de naam color-code. Kunnen jullie uitleggen wat color-code voor jullie betekent?
Marisa: Een van de eerste dingen die mensen opvalt zijn de kleuren in ons haar en in onze kostuums, maar we hebben de naam gekozen omdat we allemaal een andere achtergrond hebben. We hebben verschillende persoonlijkheden en karakters, maar dit wouden we combineren en samenhang creëren. We drukken ieder een andere kleur uit en samen zijn me een soort regenboog van kleuren. We vinden de naam color-code ook leuk omdat het klinkt als internetjargon.

AVO Blog: Wanneer begonnen jullie in contact te komen met muziek? Sinds wanneer zijn jullie hierin geïnteresseerd?
Nanami: Dit verschilt per persoon, ik denk dat ik 14 jaar was toen ik in contact kwam met muziek. De eerste soort muziek die ik leuk vond was internationaal, muziek uit Europa en Amerika. Mijn interesse is van daaruit verder gegroeid. Maar het is lastig om met zekerheid te zeggen wanneer ik precies in contact kwam met muziek.
Marisa: Mijn interesse in muziek ontstond toen ik Takarazuka zag, een Japanse musical theater waar alleen vrouwen optreden. Het liet me zien dat je met muziek een boodschap kan overbrengen en jezelf kan uiten. Dit zorgde ervoor dat ik zelf muziek wou gaan maken en stimuleerde mijn interesse in muziek in het algemeen.
Mako: Ik kan me niet herinneren wanneer muziek mijn interesse wekte. Misschien toen ik basisschoolleerling was, toen begon ik met dansen en begon mijn interesse in muziek genres zoals R&B en Hiphop. Dus misschien was dat waar mijn interesse in muziek begon.

AVO Blog: color-code bestaat sinds 2013, jullie debuut single kwam uit in 2014. Wat is het belangrijkste wat jullie geleerd hebben in deze tijd?
Nanami: Toen we color-code werden hadden we veel mensen om ons heen, om ons te helpen. Veel mensen, waaronder visagisten en natuurlijk onze producer, hielpen ons en nog belangrijker zij hadden ons lief. Het voornaamste wat we geleerd hebben is om andere mensen lief te hebben en te helpen.
Marisa: Toen de band werd samengesteld moesten we apart auditie doen, zonder dat we elkaar kenden. We moesten samen een shoot doen. In het begin dachten we misschien dat we solo wouden zingen, maar toen we eenmaal bij elkaar werden gezet realiseerde we ons dat het ook goed was om als groep op te treden.
Mako: Ik ben het met Nanami en Marisa eens.

AVO Blog: Wat is het spannendste wat jullie gedaan hebben met color-code, sinds jullie color-code gevormd hebben?
Mako: Het fancyHIM “RAINBOW TURNS GOLD” evenement in Tokio Shinjuku 2-chome!
AVO Blog: Hebben jullie het idee dat de mode wereld en muziek wereld heel verschillend zijn, aangezien jullie in beide werken?
Mako: Het is lastig uit te leggen, maar wij zien ze niet als verschillende werelden, omdat zowel mode als muziek een manier zijn om je gedachten en gevoelens over te brengen. De manier waarop je je uitdrukt is anders, maar het is toch hetzelfde.
Nanami: In Japan gaan muziek en mode hand in hand.

AVO Blog: color-code is gestart door Nicola Formichetti, hij heeft als beroemde mode ontwerper voor DIESEL en Mugler gewerkt en heeft samengewerkt met Lady Gaga. Wat is het beste van werken met hem?
Nanami: Hij is erg aardig. Toen we hem voor het eerst ontmoette wisten we dat hij samengewerkt had met Lady Gaga en daarom vroegen we ons af wat voor soort persoon hij zou zijn. Maar toen we hem ontmoetten was hij erg aardig. Hij is een erg warm persoon en hij is altijd goed voorbereid en zorgt ervoor dat alles goed verloopt.

AVO Blog: Als je zou kunnen optreden met een muzikant naar keuze, met wie zou je dan willen optreden of samenwerken?
Mako: Ik ben gek op Beyoncé, zij is een hele grote ster. Als ik uit iedereen zou mogen kiezen, zou ik graag met haar op een podium staan. Ik heb veel respect voor haar.
Marisa: Sheena Ringo.
Nanami: Katy Perry of de Japanse band ONE OK ROCK, ik vind hun geweldig!

AVO Blog: Laten we het over Europa hebben! Is dit de eerste keer dat jullie allemaal in Europa zijn? Wat zijn jullie eerste indrukken van Europa?
Marisa: We hebben het idee dat iedereen hier meer ontspannen is. In Japan is iedereen heel aardig, maar mensen hebben vaak veel haast, zoals in Tokio. Het eten in Europa is ook erg goed.
Mako: Ik vind de individualiteit en de passie die mensen hier hebben leuk.

AVO Blog: De Europese tour bestaat uit data in Frankrijk, België, Duitsland en Denemarken. Er staan veel landen niet op de lijst. In welke landen zouden jullie graag willen optreden, tijdens de volgende Europese tour?
Nanami: Alle landen.
Mako: We kunnen niet kiezen. We willen iedereen ontmoeten.

AVO Blog: Wat zijn jullie plannen voor na de tour? Kunnen we een nieuwe release verwachten?
Nanami: We hebben ons mini-album naar Europa gebracht, deze is nog niet uitgekomen in Japan. We willen mini concerten doen als we terugkomen in Japan, zodat we ons album daar ook kunnen introduceren.

AVO Blog: We zijn aan het einde van het interview. Hebben jullie nog een boodschap voor de Nederlandse en Belgische lezers van AVO Blog?
Nanami: Blijf ons alsjeblieft volgen, als jullie dit willen. Heel erg bedankt voor alle steun en blijf ons alsjeblieft steunen in de toekomst. En blijf naar onze concerten gaan. Heel erg bedankt.

color-code at Made in Asia - Fotografie: Francisca Hagen

Ik wil graag Nanami, Marisa en Mako bedanken voor hun tijd, Mary voor de vertaling ter plekke, Yuki voor de hulp voor het compleet maken van het interview. Daarnaast wil ik HIGHFeeL bedanken voor de mogelijkheid van het interview. Wil je meer weten over color-code en de meiden in de gaten houden? Volg hun dan via hun website, Facebook en Twitteraccount.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?