Gezellige eerste editie FormulaCOSPLAY Europe

Op zaterdag 27 februari was het tijd voor FormulaCOSPLAY Europe – de eerste editie van FormulaCOSPLAY in Europa, gezien de oorsprong van FormulaCOSPLAY ligt in Zuid-Amerika – in Rotterdam. AVO was sponsor van dit evenement en was natuurlijk aanwezig met een stand in de dealerroom. Naast dat AVO in de dealerroom aanwezig was wilden we onze lezers natuurlijk ook een leuke overview geven van het algehele evenement.

Formula Cosplay Europe 2016 - Fotografie: Sally Bullock
Natuurlijk is een conventie zonder muziek niets en daarom hebben we de gehele dag door mogen genieten van optredens, dance acts en competities. Als eerste trad Koi Pendant op op het hoofdpodium en speelden ze vrij bekende anime nummers. Na het optreden van Koi Pendant hebben we nog een kijkje genomen in de dealerroom en ook al was deze niet zo heel groot, hij was toch goed gevuld en lekker gevarieerd. Er waren onder meer wat promotie stands, anime merchandise stands maar ook manga en teken stands.

Na een rondje dealerroom was het tijd voor de KPOP dance workshop van de dansgroep 04NITE, deze vond plaats op de 1e etage en er waren flink wat mensen komen opdagen tijdens de workshop. De basispasjes van het bekende nummer Just Right (Got7) werden stap voor stap uitgelegd door 04NITE en uiteindelijk konden de mensen die deelnamen de intro van het nummer vrij goed dansen en was er veel enthousiasme te zien.

Eenmaal teruggekomen bij de grote hoofdzaal was hier van alles gaande. Het hoofdpodium was eigenlijk bijna de gehele dag in gebruik. Zo waren er meerdere competities waaronder de Crossplay Competitie, Poor Man’s Cosplay, Cosplay Competitie en meer! Poor Man’s Cosplay was erg leuk om naar te kijken, aangezien de cosplays eigenlijk geheel geïmproviseerd waren. Eigenlijk dus van het meest simpele materiaal proberen een cosplay te maken en dan nog herkend worden, erg vermakelijk en creatief verzonnen natuurlijk!

Tijdens de Cosplayers Talent Show mochten we ook genieten van een kort maar krachtig optreden van de super schattige Kikuri die verschillende covers zong van bekende anime nummers. Ook Rick Ven Ven gaf een optreden en dit sloot goed aan bij de Cosplayers Talent Show. De dag werd afgesloten met een disco. Het was de bedoeling dat er twee Dj ruimtes zouden zijn, maar uiteindelijk is besloten dat de disco alleen boven werd gehouden. Hier draaiden Dj Natsumi en Dj Narf verschillende tracks van onder meer KPOP, JPOP, Darkwave, Goth, VK, J-rock en meer. Er werd veel gedanst, gelachen en natuurlijk mocht een limbodans in cosplay niet ontbreken!

FormulaCOSPLAY Europe was een niet al te grote conventie, maar had toch nog aardig wat bezoekers weten te trekken. De dag was goed ingevuld en vooral op de main stage was er van alles te zien. Met als afsluiting de disco werd een leuke dag afgesloten met veel gelach en gezelligheid.

Fotografie: Kimberly van Kuijk en Sally Bullock

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?