Goede Rede Concerten presenteert Memory of Spring‐春の記憶

Zondag 24 april 2016 om 15.30 uur kan je in Goede Rede Concerten het muzikale optreden ‘Memory of Spring’ bezoeken. Het optreden duurt een uurtje en je kan voorafgaand ook een inleiding over de Japanse muziektraditie bijwonen.

Memory of Spring laat de bezoekers kennis maken met zowel klassieke als nieuwe Japanse muziek. Mikae Natsuyama aan de zang en Makiko Goto en Naomi Shato bespelen de traditionele instrumenten Koto en Shō. De muziek is van componisten verschillende componisten waaronder Toshio Hosakawa, Hikaru Sawai en Toshi Ichiyanagi.

Mikae Natsuyama
Mikae Natsuyama

Een Koto is een Japans muziekinstrument, maar het vindt zijn oorsprong wel in China. Het is een snaarinstrument  dat met beide handen bespeeld wordt. Men durft het soms even vergelijken met een harp, maar uiteraard is het niet helemaal hetzelfde.

Koto
Koto

De Shō is dan weer een soort fluit, die bekend staat als het Japanse mondorgel. Het kent zijn oorsprong in de vroege middeleeuwen en is op zijn beurt ook weer gebaseerd op een Chinees instrument. Heel bijzonder is toch wel het uitzicht van dit uit 17 smalle bamboepijpen bestaande mondstuk. Het ziet er uit als een vogel met opstaande vleugels. Ook zou het geluid de roep van de feniks nabootsen.

Hoewel beide instrumenten tot de vaste waarde in de gagaku, de muziek aan het Japanse keizerlijke hof, behoort worden er toch ook tegenwoordig nog stukken voor geschreven. Ook sommige westerse componisten zijn erdoor gefascineerd en componeerden er ook reeds hedendaagse muziek voor.

Wil je graag de inleiding over de Japanse muziektradities meevolgen voor het optreden? Dan kan je dit aangeven bij je reservering. Zo kunnen de organisatoren rekening houden met de opkomst voor deze intro. Deze inleiding begint om 14u45.

Aansluitend geniet je dan van het één uur durende concert om 15.30 uur. Voor meer informatie over de tickets kan je terecht op de website van Goede Rede Concerten. Hier kan je dan ook ineens reserveren voor de inleiding. Goede Rede Concerten is gelegen te Kerkgracht 60 in Almere.

Bron: Goede Rede Concerten

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?