Lezing en tentoonstelling WTF Japan in Bibliotheek Oss

Maandagavond 25 april geven Roderick Leeuwenhart (schrijver Pindakaas & Sushi 1 en 2 en binnenkort ook deel 3) en Mark Hendriks (Stichting Tomo) de lezing “WTF Japan!?” in de zaal van Bibliotheek Oss.

16-Web-MHendriks-RLeeuwenhart

Momenteel is er een tentoonstelling te zien in dezelfde bibliotheek die ingaat op de Japanse jongerencultuur. Er zijn onder andere diverse voorwerpen te zien die te maken hebben met manga en anime. Denk aan statues, kostuums en games. Personages zijn herkenbaar aan de grote ogen en de kleine mond en neus. Stripfiguren die ook in Nederland populair zijn, zijn bijvoorbeeld Hello Kitty en Pokémon. De lezing is in het kader van deze tentoonstelling.

Om de lezing bij te wonen en daarmee ook de tentoonstelling te bekijken betaal je € 5,00. Tickets zijn online te bestellen via de website van Tomo. Kom je in cosplay naar de lezing, dan krijg je een klein presentje.

De lezing start om 20.00 en duurt tot 22.30 uur. De locatie is Bibliotheek Oss en die is te vinden aan Raadhuislaan 10 in Oss. Mocht je de lezing niet kunnen bijwonen, dan is het mogelijk om zaterdag 30 april de tentoonstelling te bezoeken. De bibliotheek is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag sluit de bibliotheek om 20.00 uur, op vrijdag om 18.00 uur en zaterdag om 16.00 uur.

Bron: Stichting Tomo

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?