Voorjaarsopening 2016 Japanse Tuin Clingendael

De lente is begonnen en dus mag de Japanse Tuin in Clingendael weer open. De voorjaarsopening is van zaterdag 30 april tot en met zondag 12 juni. Dagelijks is de tuin geopend van 09.00 tot 20.00 uur.

Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen
Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen

De Japanse Tuin is het pronkstuk van landgoed Clingendael. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin slechts 8 weken in het jaar geopend.

De tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd. Dit werd gedaan door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael: Marguerite M. Baronesse van Brienen. In de tuin zijn vele stenen lantaarns te vinden, maar ook twee watervaten, beelden en bruggetjes. Maar een mooi punt van de tuin is het paviljoen! Als je daar gaat zitten heb je een mooi overzicht van de tuin. Op bepaalde momenten van de dag zal het hier druk zijn met mensen die daar overzichtsfoto’s van de tuin maken of even uitrusten en genieten van het uitzicht.

De Japanse Tuin is te vinden in Landgoed Clingendael. Landgoed Clingendael is per auto te bereiken over de Van Alkemadelaan en de Wassenaarseweg in Den Haag. De hoofdingang ligt aan de Wassenaarseweg. Per bus is het landgoed te bereiken met buslijnen 18 en 23.

Mocht niet lukken om de tuin in de lente te bezoeken, dan moet je wachten tot zaterdag 8 oktober. Want dan zal de najaarsopening zijn van de Japanse Tuin.

Bron: Gemeente Den Haag

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?