Shop Review in Berlijn: Neo Tokyo en J-Store Berlin

Berlijn, de stad van kunst, cultuur en geschiedenis. Even terug mocht ik, Chachamaru, vier maanden genieten van deze prachtige stad terwijl ik mijn stage tijd hier doorbracht. Van tevoren wist ik al dat er enkele Japan gerelateerde winkels, evenementen en restaurants waren die ik graag wilde bezoeken. Daarom hieronder een kleine shop review over de twee meeste bekende Japan gerelateerde winkels van Berlijn en wat hen nou zo speciaal maakt.

Neo Tokyo

NeoTokyo is misschien wel de bekendste winkel in Berlijn wat betreft Japanse dingen. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in manga, anime, J-Rock en K-Pop.

Bij aankomst van de winkel oogt deze wat verstopt tussen de andere winkels, het valt niet heel erg op, maar bij binnenkomst wordt je leuk verwelkomt door een opvallend grote Totoro (My neighbour Totoro) knuffel. Bijna alle muren zijn volledig volgebouwd met manga’s in allerlei soorten en maten, er is voor ieder wat wils. Het enige nadeel is dan natuurlijk dat het meeste in het Duits is en maar enkele secties in het Engels. Gelukkig is het voor de Nederlander al vrij makkelijk om Duits te begrijpen meestal dus misschien slaag je hier als nog voor een leuke manga!

Naast de opvallende rijen manga trekt de vitrinekasten bij de ingang ook meteen het oog. In de vitrine kasten staan verschillende K-Pop en J-Rock CD’s, fotoboeken en andere merchandise opgesteld. Het aanbod voor de K-Pop liefhebber vond ik verrassend groot en er werd mij gezegd dat NeoTokyo dit gedeelte langzaam meer probeert uit te breiden omdat het erg in de smaak valt. Natuurlijk is dit de hemel in Berlijn voor iedereen die van J-Rock houdt want er was werkelijk een enorm aanbod te vinden in de winkel. Ook stonden er limited editions en andere speciale uitgaves veilig in de vitrinekasten.

Wat een leuk pluspunt was bij de aankleding van de winkel was dat er aan de muren aardig veel posters hingen van bands en artiesten die een meet & greet hebben gehouden in het verleden in de NeoTokyo winkel. Zo hangen er posters van onder meer SuG, Schwarz Stein, Moi Dix Mois en Dir en Grey.

Een erg leuke winkel met veel aanbod in vooral manga en muziek. Deze winkel is erg de moeite waard als je op zoek bent naar bepaalde muziek in de J-Rock of K-Pop wereld. Neotokyo bevindt zich aan de Schönhauser Allee 188, 10119 in Berlijn en is makkelijk te bereiken met de U-Bahn (lijn U2 uitstappen Rosa-Luxemburg Platz).

J-Store Berlin

Wanneer je naar de J-Store gaat valt deze meteen op door de leuke uithangbordjes buiten de winkel. Wanneer je binnenkomt wordt je overspoelt door kleuren en leuke muziek. De winkel is aan de kleine kant maar goed ingedeeld zodat alles toch nog overzichtelijk blijft. Zo is er voor in de winkel aandacht besteedt aan onder meer cosplay magazines en schattige knuffeltjes en hebbedingetjes. Maar ook hier ontbreekt natuurlijk niet de manga. De selectie van manga’s is weliswaar kleiner dan die van de NeoTokyo, maar J-Store Berlin heeft wel meer Engelstalige manga’s in de aanbieding!
Achterin de winkel kan men Lolita jurkjes vinden, zowel merk als goedkopere. Ook zijn er verschillende Lolita assecoires te koop zoals tasjes en schattige haarbanden. Verder staan er verschillende figurines uit zowel anime’s als manga’s te koop met ook wat speciale uitgaves ertussen.

Maar datgene waar J-Store het meest bekend om staat, en wat de winkel ook het meest uniek maakt, is dat zij beschikken over een echte Purikura machine! Purikura is een groot foto hok waar je met maximaal acht mensen tegelijk in kan. Je kan dan kiezen uit verschillende zogenoemde courses. Zo is er de friend course, de boys course en de couple course. Aan de hand van jouw gekozen course mag je kiezen uit verschillende achtergronden die met dit thema te maken hebben. Ook moet je kiezen of je je huid lichter wilt hebben of je ogen wilt vergroten. Nadat je al deze keuzes hebt gemaakt worden er vier foto’s van je gemaakt en hierna nog twee foto’s van jou als geheel (dus niet alleen het bovenlichaam).

Nadat je al jouw foto’s hebt gemaakt en hebt uitgekozen ga je in het hokje naast het foto hok en hier komt het leukste deel: je foto’s decoreren! Je kan uit allerlei stempels, kleuren, lijstjes en pennetjes kiezen om jouw foto zo leuk mogelijk te versieren! Als alle foto’s klaar zijn worden ze afgedrukt en krijg je ze leuk op een foto strip mee en heb je er een leuke herinnering bij!

J-Store is een kleine, maar erg gezellige winkel. Het feit dat zij over een Purikura machine beschikken vond ik persoonlijk ontzettend gaaf en ik heb er dan ook (meerdere malen) gebruik van gemaakt. Deze winkel is een absolute aanrader!

J-Store bevindt zich aan de Kantstraße 125, 10625 in Berlijn en is makkelijk te bereiken met de U-Bahn (U7 uitstappen bij Wilmersdorfer Str.).

Naast deze twee winkels zijn er erg veel Japan gerelateerde evenementen waaronder de maandelijkse evenementen Anko-Kai van DJ SiSeN en TAINTED LOVE van de band PLASTICZOOMS. Ook zijn er zat heerlijke restaurants met elk hun eigen specialiteiten en gerechten. Wie naar Berlijn gaat en ook van Japan houdt zal zich hier ongetwijfeld vermaken met al die leuke winkels, evenementen en restaurants!

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?