Tien dingen die je niet mag missen op JapanTag 2016

Op zaterdag 21 mei zal de 15de editie plaatsvinden van JapanTag in Düsseldorf! Ook dit jaar mogen we veel verwachten wat betreft activiteiten in de Duitse stad. Het is hopen op mooi weer!

© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH
© Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH

1. De kraampjes en demonstraties op de Rheinuferpromenade

Volgens mij wel één van de belangrijkste onderdelen van de JapanTag zijn de kraampjes en demonstraties die te zien zijn op de Rheinuferpromenade. De promenade staat vol met alles wat te maken heeft met Japan, het zal misschien moeilijk zijn om de portemonnee in de zak of tas te houden met alle leuke spulletjes die er te koop zijn! Maar mocht je meer informatie willen hebben over Japanse kunsten, cursussen of reizen naar Japan, dan moet je ook hier zijn!

2. Cosplay Fashion Show Competitie

Om 14.00 uur is er op de ADAC Stage (Mannesmannufer) een Cosplay Fashion Show Competitie, waarbij de eerste prijs een ticket naar Japan kan winnen. Ben je die dag aan het cosplayen (anime, manga, games, visual kei), dan is het mogelijk om hier aan mee te doen. De prijzenceremonie wordt op dezelfde plaats gehouden om 16.20 uur. Zeker waard om aan mee te doen of toeschouwer te zijn!

3. Sportprogramma

Mocht je meer iets hebben met sporten en dan wel de Japanse sporten, denk maar aan sumo, karato, kendo, aikido en meer, dan moet je richting Johannes-Rau-Platz gaan om vanaf 12.15 tot 18.30 uur te genieten van diverse sportdemonstraties.

4. Japanese Popculture Zone

Dit is voor de meeste lezers van AVO Blog een interessant puntje, je kunt diverse stands vinden die te maken hebben met Japanse muziek, visual kei en je kunt handtekeningen krijgen van speciale gasten DMYO sensei en Hideaki Kobayashi. Japanese Popculture Zone is van 13.00 tot 19.00 uur te bezoeken en te vinden op de weide voor de Landtag.

5. Muziekoptredens

Er zullen diverse optredens plaatsvinden tijdens JapanTag op de mainstage op de Burgplatz, voornamelijk met traditionele Japanse instrumenten. Wat te bedenken van een aantal taiko optredens? Taiko-Kids en Tentekko Taiko zullen die dag apart van elkaar wat van zich horen. Ook is er een Koto groep die in de avond een optreden zou houden, Satsoshi Katano zal met de Shinobue (bamboefluit) een optreden geven, maar ook diverse koren. Voor het vuurwerk zullen Orand en Takemi Kakizaki met de tsugaru-shamisen traditionele en moderne liedjes ten gehore laten brengen.

6. Manga wedstrijd

JAL en Goethe Institute Düsseldorf sponsoren deze manga wedstrijd, haal registratie formulieren bij laatstgenoemde of bij Japan Info Stand of Animexx/Pop Culture Zone. Als je meedoet met deze wedstrijd, kun je kans maken op een ticket naar Japan. Zeker het meedoen waard, mocht je een kei zijn in tekenen.

7. Bezoek het samoerai kamp van Takeda e.V.

Altijd al samoerai-krijgers willen zien van dichtbij? Zeker niet missen tijdens JapanTag! Op op de weide voor de Landtag staat namelijk het kamp van reenactment groep Takeda e.V opgesteld en nemen de leden de bezoekers mee in de wereld van de samoerai. Van 13.00 uur tot 19.00 uur zullen de samoerai’s actief zijn.

8. Dansoptreden

Er zal ook gedanst worden op de mainstage op de Burgplatz, specifiek door de Hanayagi Tomokinu & Watanabe dance company, geen onbekenden voor JapanTag. Het is namelijk een Nihon Buyo groep en dat maakt het extra interessant, gezien het zeer traditioneel zal zijn. Voor diegene die hier interesse in hebben: om 18.40 uur gaat het optreden van start.

9. Zijprogrammering

Voor de mensen die op en rond JapanTag in Düsseldorf zijn, kunnen eventueel ook naar de zijprogrammering gaan. Diverse locaties in de stad hebben de programmering aangepast op JapanTag. Zin in een film? Ghost in the Shell en Akira is te zin in de Black Box Cinema. Of heb je meer interesse in een exposities? In EKÔ-Haus der Japanischen Kultur e. V. is er een expositie te zien met werken van vrouwelijke kunstenaressen Kumiko Fujikura (sculpturen), Kaoru Suziki (fotografie) en Del Aor (Schilderijen). Of vind je het interessanter om een concert bij te wonen? Op dezelfde locatie is er op vrijdag 20 mei een optreden en op 21 mei, beiden met traditionele Japanse instrumenten. In Haus der Universität is op vrijdag 20 mei een symposium bij te wonen over de Japanse Pop Cultuur: nieuw potentieel en nieuwe perspectieven. Meer informatie over de extra programmering is te vinden op de website van JapanTag!

10. Japans vuurwerk

Eigenlijk is dit elk jaar een aanrader! De JapanTag wordt afgesloten met mooi Japans vuurwerk op de Burgplatz. Het vuurwerk duurt ongeveer 25 minuten en heeft als thema Bomen, Bloemen, Dieren – De Wereld van Natuur. Verwacht vuurwerk met dieren en platenmotieven tot aan kleurrijke vissen en palmbomen tot aan mooie regenbogen.

Voor Japan is Düsseldorf de nummer één stad in Duitsland, er wordt weleens gesproken over ‘Japan’s hoofdstad’ aan de Rijn. Met 380 Japanse bedrijven en over 7000 Japanners gevestigd in de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, is dat geen gekke opmerking.

Bron: JapanTag

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?