Editor’s Letter: Naar Japan!

editorsletterNa jaren van hopen, sparen, onvoorziene omstandigheden, opnieuw sparen en wachten is het eindelijk zover: mijn droom om naar Japan te gaan komt uit! Toen de knoop werd doorgehakt met de datum was het voor mij nog steeds behoorlijk onwerkelijk. Dankzij mijn spaardrift en de hulp van mijn lieve moeder en vrienden mag ik straks zeggen dat ik naar Japan ben geweest!

Ik vermoed ook dat mijn aankomst op Tokyo emotioneel zal zijn, gezien ik al jaren heb uitgekeken naar een vakantie in Japan. Maar eerst moet ik nog even mijn spullen inpakken, de laatste dingetjes checken en vooral mentaal voorbereiden voor de vliegreis. Dit gaat niet alleen mijn eerste reis naar Japan zijn, maar ook mijn eerste vliegreis! Ik zal je op de hoogte houden via Twitter hoe dat gaat bevallen!

Juni gaat de maand zijn dat ik in Japan bevind, voornamelijk om de laatste liveshow van één van mijn favoriete bands bij te kunnen wonen. Ik heb er meteen maar wat weekjes aan vast geplakt, gezien mijn baan bij het huidige bedrijf waar ik mij nu nog communicatiemedewerker mag noemen gaat ophouden. Alsof het zo had moeten zijn! Naast het bezoeken van concerten, is mijn planning om vooral toerist te spelen in Japan. Ik zal daarom niet alleen in Tokyo bevinden, er werd mij al snel gezegd door een vriendin dat Tokyo na een tijdje saai kan worden. En daarnaast is het ook best wel zonde om een maand lang alleen in Tokyo te bevinden, terwijl Japan meer is dan Tokyo!

Mijn vakantie naar Japan houdt natuurlijk wel in dat ik AVO niet actief kan onderhouden. De blogberichten op AVO Blog zullen minder frequent online komen de komende maand. Maar ik denk dat dat niet meteen een probleem gaat vormen voor de bezoekers, maar wel voor de bezoekersaantallen. Maar het is natuurlijk even door de zure appel heen bijten. Ik heb het één en ander voor jullie in petto en ik zal mijn gastbloggers in zoverre aan het werk zetten dat zij in de tussentijd met de extra’s komen en de blog in de gaten houden en promoten. En in de tussentijd mogen jullie in de maand mei genieten van AVO’s verjaardagsfeest.

Ik hoop natuurlijk dat jullie AVO zullen blijven bezoeken en steunen. Na juni hoop ik met vernieuwde energie jullie te mogen verblijden met leuke verslagen en prachtige foto’s vanuit Japan. En dan kijk ik uit naar jullie reacties!

En dan wil ik eindigen met de volgende anekdote:

Vijf jaar terug haalde ik mijn paspoort op bij de gemeente Den Haag. Tegen mijn medecursisten van de Japanse taal – ik volgde Japanse les op de Volksuniversiteit in Den Haag – zei ik: dit paspoort zegt tegen mij dat ik binnen vijf jaar naar Japan ga. Even terug herinnerde ik mij deze uitspraak nog en controleerde ik mijn paspoort: Geldig tot 29 juli 2016…..

Ik vertrek 1 juni!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Editor’s Letter: Naar Japan!

  • 18 May, 2016 om 11:29
    Permalink

    Ik ben echt heel blij voor je dat je eindelijk je droom kan gaan waarmaken. Het eindstukje wat je verteld met dat paspoort vind ik leuk. Je had gewoon gelijk 5 jaar geleden! :)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?