Azië aan de Maas 2016 in Rotterdam

In het laatste weekend van mei waan je je eventjes in Azië door het evenement Azië aan de Maas in Rotterdam.

azieaandemaas2016

Naast de Markthal op het grasveld (hoek Grote Markt/Hoogstraat) waan je je in Aziatische sferen. Heerlijk eten, genieten van traditionele optredens. Tegelijkertijd vinden diverse culturele Aziatische dansoptredens plaats op het podium. Wie het allemaal zijn houdt de organisatie graag een verrassing. Maar het volgende is al bekend: De ice-carving chefkok Didi Han zal zijn kunsten met zijn elektrische zaag en ijs zien op zaterdag en zondag.  En je kunt diverse workshops volgen waaronder Sugar Art en Dumplings, maar je kunt ook genieten van diverse optredens, waaronder Indonesische dans tot aan een Kung Fu demonstratie. Voor als je niet alleen Japans eten, drinken en traditionele optredens interessant vindt is dit een prima evenement om je te vermaken.

Het festival duurt van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei 2016. Op vrijdag begint het festival om 17.00 uur tot 22.00 uur, zaterdag is alles open vanaf 12.00 uur tot 19.00 uur en zondag begint het ook om 12.00 uur en sluit alles om 18.00 uur.

Naast alle eetgelegenheden zijn alle winkels in het Rotterdamse stadscentrum zijn op vrijdag 27 mei speciaal voor het festival tot 22:00 uur geopend, zaterdag 28 mei tot 21:00 uur en op zondag 29 mei tot 18:00 uur.

Azië aan de Maas is onderdeel van Stadsfestival Op z’n Rotterdams. Zeven Rotterdamse hotspots (winkelgebieden) worden door middel van een kunstroute van Rotterdamse Iconen, vanaf Rotterdam Centraal, aan elkaar verbonden. Azië aan de Maas is er één, andere hotspots zijn de Kookgoot, de Ramblas, Montmartre, Vintage Plaza, Madison Avenue en de Markthal. Bezoekers komen hier theater-, dans-, of muziekoptredens tegen. Ook wisselen kunst, live painting, exposities en troubadours elkaar af.

Bron: Op z’n Rotterdams

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?