Product Review: producten van de Play with Misaki collectie van Flying Tiger

Sinds begin mei kun je de collectie van kunstenares Misaki Kawai in Flying Tiger vinden: Play with Misaki. Ik heb een aantal producten onder de loep genomen: de boobies rugzak, een pakje speelkaarten en een vossige ovenwant.

Wat als eerste opvalt en wat ook goed gepromoot is, is dat de producten kleurrijk zijn en dat er veel humor is gebruikt. De humor is het meeste terug te vinden in de rugzak. Allereerst dacht ik dat het om een boodschappentas ging, maar als je aan de hendels trekt vormt het zich gauw tot een rugzak. Deze kun je vullen met je spulletjes en dan kun je de rugzak op je schouders nemen. Ik heb ermee door de straten van Den Haag gelopen en ik kan je zeggen dat er in ieder geval een aantal keren omgekeken werden. Dat zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met de boezem die duidelijk zichtbaar is op de achterkant van de tas! De boezem is tegelijkertijd ook een zakje, waar je iets in kunt stoppen. Het was misschien een beetje apart om met deze tas rond te lopen, want ik was mij bewust van de vormgeving, maar ik kon de humor er wel in vinden. De rugzak is voor € 15,00 verkrijgbaar bij Flying Tiger.

De ovenwant draagt ook humor uit, het is helemaal van katoen en moet een vos voorstellen. Als je iets uit de oven pakt, dan lijkt het net alsof de vos hapt. Mocht je geen oven hebben, dan kun je er altijd nog een kind mee blij maken. Deze vrolijke hongerige vos kan volgens mij ook prima dienen als poppenkast onderdeel. Al vind ik wel dat deze vrolijkheid leuker is in de keuken. Wat zou het grappig zijn als je hard en serieus gewerkt hebt op dat ene gerecht voor je familie en je het uit de oven haalt met een paar vossige ovenwanten. Ik vermoed dat er bij iedereen wel een glimlach ontstaat. De vossige ovenwanten zijn trouwens € 3,00 per stuk.

Als laatste het pakje speelkaarten, geschikt voor diverse kaartspelen. Hier komt echt ‘Play with Misaki’ naar voren! De kaarten liggen goed in de hand en zijn stroef, de kaarten zullen dus niet gauw uit je vingers glippen. Daarbij zijn alle kaarten versiert met mooie kunstwerken van Misaki, op de achterkant van de kaarten vind je de boezem weer terug. Weg met die saaie speelkaarten, tijd voor deze vrolijke kleurrijke kaarten die je voor maar € 3,00 kunt kopen bij de Flying Tiger. Welk kaartspel zullen we spelen?

Al met al moet ik zeggen dat deze collectie mij zeer aanspreekt vanwege de vrolijke kleuren, het leven is al serieus genoeg en het is leuk om te zien dat er gespeeld is met humor in deze collectie. En daarbij is de collectie niet alleen gericht op de volwassenen, maar ook op de kinderen. Denk maar aan de puzzelblokken, memoryspel, houten auto’s en een springtouw.

Misaki Kawai heeft nog veel meer ontworpen voor Flying Tiger. Er is maar beperkte oplage, dus mocht je iets van hierboven aanspreken, dan moet je snel zijn!

Dank aan Pauliene van Cheemchi voor de fotosessie in Den Haag!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?