10e editie Bonsai van het Westen

Dit jaar is de 10e editie en tevens jubileum van Bonsai van het Westen, liefhebbers van bonsai mogen dit niet missen. Dit jaar wordt het gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 juni in de Botanische Tuin in Delft. Bonsai van het Westen is een non-profit Bonsai evenement waar de Japanse cultuur wordt gepromoot. Thema van dit jaar is vriendschap.

bonsaivanhetwesten2016

Naast de bonsai tentoonstellingen zijn er weer diverse activiteiten, waaronder demonstraties van bonsai vormen, taichi, shinkendo en ikebana en kan men genieten van een stoelmassage. Tevens zijn er rondleidingen over de bonsai tentoonstelling, workshops van de bonsai vormen, diverse verkoopstands met bonsai en aanverwante artikelen en is er een verloting van de demonstratie bonsai.

Omdat er dit jaar een jubileum wordt gevierd zal er bonsaitentoonstelling zijn, waar met zeer hoog kwalitatieve bonsai worden getoond. Bonsai is een kunst en kost veel geduld om te verzorgen. Als je er eentje wil kopen, dan is dit je kans om de geheime technieken te leren van gespecialiseerde mensen. Geen plannen om een bonsai te kopen? Kom dan naar het evenement om even weg te stappen van de stress en wat harmonie te brengen in je leven door te kijken naar mooie bonsai en te genieten van een stoelmassage.

Nieuw bij Bonsai van het Westen is de mogelijkheid om de Taoïstische theeceremonie bij te kunnen wonen. Op 4 en 5 juni is het mogelijk om de rijke traditie van het theedrinken te proeven. Je moet jezelf vooraf opgeven op de website van Bonsai van het Westen.

De entreeprijs voor de tiende editie van Bonsai van het Westen is € 5,00. Dit is inclusief een bezoek aan de Botanische Tuin waarvan de entreeprijs normaal € 4,00 is. De Botanische Tuin is te vinden bij de TU Delft aan Poortlandplein 6 in Delft.

Bron: Bonsai van het Westen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?