10 dingen die je niet mag missen op Anime 2016

Van 10 tot en met 12 juni is het All Aboard! in het World Forum in Den Haag voor Anime 2016. Zoals elk jaar biedt de organisatie achter Anime een vol programma aan en daarom is het weer eens tijd voor een lijstje van ’10 dingen’ met tips van AVO!

animecon2016

1. Cosplay competities

Genoeg cosplay op Anime 2016! Ook wat betreft de competities, het gehele weekend lang kun je je vermaken door het bijwonen van de diverse cosplay competities zoals AnimeCon groep en solo competities, BorderCos, CICAF, Euro Cosplay, WCS 2016 en Yamato Cup. Bekijk het programma om de precieze dagen en tijden op te zoeken van de competities.

2. Thibra Material Workshop

Zin om eens wat anders uit te proberen. Tijdens de introductie workshop ga je werken met de nieuwe thermoplastic Thibra. Dit is de eerste workshop in het land van herkomst van het materiaal, dus een prima mogelijkheid om tips en tricks te krijgen, maar ook voor plezier. De workshop wordt georganiseerd door Proptimum, de Nederlandse reseller. De workshop vindt plaats op vrijdag van 16.00 tot 17.00 in Africa.

3. Lezing: J-Fashion On A Budget

Voor diegene die interesse hebben in Japanse mode kan deze lezing nog wel interessant zijn, want J-Fahsion liefhebbers Lidy en Pamela laten hun geheimen weten hoe je een mooie Japanse look kunt creeeren terwijl je niet veel geld hoeft uit te geven. Handig voor als je een unieke stijl wilt creeeren, maar niet veel geld in de portemonnee hebt zitten! De lezing vindt plaats op zondag van 14.30 tot 15.30 uur in de Antarctica / Runuri Room.

4. Livehouse: Shiroku

De J-pop zangeres Shiroku covert graag bekende anime openings en endings sinds 2006, ze geeft geregeld concerten in Europa en daarbuiten, deed mee met cosplay competities en werd de afgevaardigde van Duitsland voor WCS 2016. Ze laat op Anime 2016 emotionele ballads en dansbare liedjes horen van haar nieuwste album Anime no Sekai, die ze aan het eind van het optreden verkoopt en signeert. Het optreden vindt plaats op zaterdag van 14.30 tot 15.30 in de Amazon / Aniway Room.

5. Super Golden Maid & Butler Training

Tijdens dit evenement zullen er een reeks mini games zijn waarbij je vaardigheden op de proef worden gesteld. Heb je moed, kennis, fysieke kracht en dwaasheid om door te gaan? Door middel van de games zul je trainen om een echte maid of butler te worden. Natuurlijk wel met een knipoog! Het evenement wordt georganiseer door Super Golden Events en zal zaterdag plaatsvinden van 14.00 tot 16.00 uur in Europe.

6. The Birth of Sake, Tasting

Een bijzonder evenement, waarbij je een sakeproeverij kunt bijwonen die wordt verzorgd door Yachan Yoshida. Voor diegene die de documentaire The Birth of Sake hebben gezien, zullen de naam wel kennen, gezien de sake maker in deze documentaire voorkwam. In de documentaire was te zien hoe men van de Yoshida Brouwerij, die 144 jaar bestaat en door familie wordt gerund, de sake Tedorigawa maakt. Om hier bij aanwezig te zijn moet je een kaartje á € 20,00 betalen, deze kun je zaterdag vanaf 10.00 uur kopen bij de informatiebalie. De proeverij is in de Alexia Room / Ushi Combat Dojo vanaf 22.30 tot 23.30 op zaterdag. Er is gelimiteerd plek en je mag meedoen als je 18 jaar of ouder ben. Handig om je paspoort bij de hand te hebben, gezien dit gecontroleerd wordt.

7. J-Pop Dance Studio

Vind je het leuk om te kunnen dansen zoals die J-Pop idolen dat doen. De butlers van Honey Garden komen met een nieuwe choreografie om het de deelnemers aan deze workshop te leren. Stap voor stap wordt je uitgelegd hoe je moet dansen. Vergeet niet een fles water mee te nemen om gehydrateerd te blijven tijdens de hele workshop die op vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur zal plaatsvinden in de Ushi Combat Dojo / Alexia.

8. AnimeCon Quiz 2016 edition

Sinds 2001 houdt AnimeCon dit evenement, dus dit jaar voor de 15de keer, die blijkbaar de meest moeilijkste Anime, Manga, J-Pop en Japan gerelateerde quiz van Europa is. Het bestaat uit 60 vragen met de meeste vreemde vragen en in 2001 kwam iemand met 28 correcte antwoorden, zal deze dit jaar voorbijgegaan worden. De quiz staff zal hun best doen om het geheel interessant te maken door een portie sarcasme erdoorheen te gooien. Wie gaat winnen? De quiz zal op zondag plaatsvinden in Europe van 10.00 tot 11.30. Maximaal aantal deelnemers aan de quiz kunnen maar 120 zijn.

9. Lezing: Kimono for Dummies

Voor diegene die nog niet veel weten van de kimono of juist meer willen weten is deze lezing over de kimono misschien wel interessant. Een introductie van hoe je moet beginnen en wat je moet weten tot aan de diverse types van de kimono, spullen die je ervoor nodig hebt en tips en tricks van hoe jemoet beginnen. Niet alleen geschikt voor de dames. De lezing vindt plaats op de zondag van 11.30 tot 12.30 uur in de Antarctica / Runuri Room, met als waarschuwing dat er maar plek is voor 50 personen.

10. fripSide

Last but not least: voor muziekliefhebbers het hoogtepunt van Animecon. Dit jaar zal fripSide optreden in het World Forum. Ik heb in een ander artikel al verteld wie achter fripSide zit. Goed om te weten is dat het optreden op zaterdag van 20.00 tot 22.00 uur zal plaatsvinden in Willem Alexander Theater.

Er is natuurlijk genoeg andere dingen te doen, zoals gamen, de dealerroom, anime kijken, eet- en drinkgelegenheden en mooie plekken om mooie cosplay foto’s te maken. De prijzen voor kaartjes zijn vandaag weer omhoog gegaan qua prijs, maar ze zijn nog steeds online te koop: € 65,00 voor het gehele weekend, € 25,00 voor de vrijdag en zondag en € 42,00 voor de zaterdag.

Bron: Anime

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?