Fotoverslag: TomoCon 2016

TomoCon 2016 vond dit jaar plaats op twee dagen: 9 en 10 april. Het was mooi weer en daardoor leek de conventie naar buiten verplaatst te zijn. Het was heerlijk vertoeven buiten op het gras.

Toch waren er activiteiten die een dak boven hun hoofd hadden, waaronder de dealerroom wat eerder de dealertent was. Voor de workshops en podiumactiviteiten moest je toch echt naar binnen. Een mooie pluspunt van de locatie is het podium met de verlichting. Hiermee straalt het wat meer professionaliteit uit dan wat ik vaker zie op de kleinere conventies. Het was ook vaak volle bak bij de podiumactiviteiten, dat zal meer te maken hebben met de afbakening van de ruimte met schotten, maar hierdoor was er elders in het gebouw geen last van harde muziek. De vaste onderdelen als karaoke, Japanse hapjes en drankjes en veel cosplayers was ook te vinden op de 2016-editie van TomoCon.

Als er geen mooi weer was, dan hadden de buitenactiviteiten veel pech gehad. Maar blijkbaar was het mooie weer TomoCon goed gezind.

Ik heb daarbij de focus gelegd bij de foto’s, al heb ik van de fotograaf weinig goede foto’s ontvangen.

Fotografie: Giovanni Thielman (UWCosplay)

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Fotoverslag: TomoCon 2016

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?