CAMERA JAPAN anime programmering in Shofukan

Op zondag 26 juni wordt er een anime programmering georganiseerd door de The Japan Foundation, ambassade van Japan, CAMERA JAPAN en Shofukan. De locatie is laatstgenoemde: Shofukan in Rotterdam. De gehele dag door zal er drinken beschikbaar zijn en om 17.30 uur kun je genieten van een heerlijke Japanse curry rice maaltijd.

De films zijn:

14:00 uur: Princess Arete アリーテ姫 (2001/105 minuten)

De film is uitgebracht door Studio 4°C en geregisseerd door Sunao Katabuchi en is gebasseerd op het verhaal The Clever Princess van Diana Coles uit 1983. Prinses Arete zit opgesloten in een kleine kamer in de top van een kasteeltoren en moet blijven totdat een man die haar bruidegeom is verschijnt. De prinses kijkt neer uit haar toren en vraagt zich af over de betekenis van het leven. Op een dag vindt ze een vluchtweg en sluipt ze uit het kasteel. De stad blijkt een wereld te zijn van geschoolde werknemers die betekenisvolle objecten maken met hun eigen handen. Het lijkt magie voor haar. Ze had nooit gedacht dat de handen van mensen deze mogelijkheden bevatten en ze begint zich af te vragen wat ze kan doen met haar eigen handen.

16:30 uur: Genius Party (2007/105 minuten)

Dit programma bestaat uit zeven onafhankelijke afleveringen geregisseerd door seven regisseurs om je gevoeligheden te stimuleren. De afleveringen dragen titels als Genius Party, Shanghai Dragon, Doorbell, Limit Cycle, Happy Machine en Baby Blue.

19:00 uur: Genius Party Beyond (2008/90 minuten)

Vijf getalenteerde regisseurs werken samen op charistmatische korte animaties, een nieuw bladzijde in de geschiedenis van animatie. De titels zijn: Gala, Moondrive, Wanwa the Doggy, Toujin Kit en Dimension Bomb.

De deuren openen om 13.00 uur en het filmprogramma begint om 14.00 uur. Tickets voor het gehele programma is € 5,00.
Japans Cultureel Centrum Shofukan is te vinden aan de Charloisse kerksingle 32-14 in Rotterdam. Naar mijn mening een absolute aanrader om naartoe te gaan, omdat je voelt alsof je in Japan bent.

Bron: CAMERA JAPAN

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?