Inclusive Works organiseert fotowedstrijd Japan en Nederland

De organisatie Inclusive Works heeft een fotowedstrijd gestart met als thema Japan en Nederland. Met de fotowedstrijd wil Inclusive Works Nederlanders en Japanners bewuster maken van de wederzijdse invloed die beide landen op elkaar hebben. Daarom is de organisatie op zoek naar foto’s die Japanse invloeden in Nederlandse openbare en private ruimtes, en Nederlandse invloeden in Japanse openbare en private ruimtes laten zien.

fotowedstrijdjapan2016

Voor de openbare ruimtes kun je denken aan plekken als Japanse elementen in parken, Japans geïnspireerde tuinen, Japanse winkels of winkels met een Japanse assortiment, gebouwen met Japanse architectuur, musea of tentoonstellingen over Japan, Japanse restaurants, of andere architectonische elementen zoals Pagoda’s, etc. Voor de private ruimtes kun je denken aan een typisch Japans ingericht huis, of Japanse elementen in jouw woning of kantoor zoals een bonzai, manga literatuur, samoeraizwaarden, posters, etc.

Meedoen met de wedstrijd kan tot en met 30 september 2016 om 17.00 Nederlandse tijd. De foto’s kunnen geüpload worden via deze webpagina. Je mag zoveel foto’s insturen als je wil, naast het insturen van een foto wil de organisatie ook graag een video motivatie ontvangen, hierin kun je laten weten wat jouw motivatie is om mee te doen aan deze wedstrijd, maar je kunt bijvoorbeeld ook laten weten waarom je specifiek een foto of een aantal foto’s hebt ingeleverd. Laat de naam of namen weten van de foto’s en de locatie(s) van de foto(‘s). Deze video kun je trouwens uploaden via je eigen kanaal op YouTube en doorlinken.

Van alle inzendingen worden, door een deskundige jury, de beste twintig foto’s uitgekozen. Deze zullen worden tentoongesteld in het Japanmuseum SieboldHuis te Leiden in Utrecht en in Japan. De beste drie ontvangen ook nog eens een prijs. De eerste prijs is een TAMRON cameralens uit de nieuwe SP serie gesponsord door Transcontinenta. De tweede prijs ontvangt een boekbon ter waarde van 50 euro van de American Book Centre en een thee-servies van t Japanse Winkeltje. De derde prijs ontvangt een Sake-servies van t Japanse Winkeltje en leuke artikelen van het Japanmuseum SieboldHuis.

Bron: Inclusive Works via CAMERA JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?