NOCTURNAL BLOODLUST levert kwaliteit af in de Melkweg

This post is also available in: English

Toen aangekondigd werd dat de visual kei band NOCTURNAL BLOODLUST richting Nederland zou komen, waren vele fans blij verrast. Dit had te maken met het feit dat er niet meer zoveel Visual Kei acts richting Nederland komen, al was girugamesh in mei nog te zien in Utrecht en NIA in april op een conventie in Oss. Dit keer was de Amsterdamse Melkweg de locatie, voor de meesten prima bereikbaar.

Voor de deuren open gingen leek het erop dat de promotie iets te weinig leek te zijn, gezien er maar een aantal handjes vol fans netjes aan het wachten waren om vooraan te kunnen staan. Maar eenmaal toen de deuren open gingen werd de Oude Zaal toch meer gevuld. Visual Kei lijkt nog steeds te leven in Nederland, al is het niet meer zo groot als een aantal jaren terug! Toch mogen we de Nederlandse Visual Kei fans niet wegcijferen tegenover de grotere landen rondom het koude kikkerlandje, al willen de fans in Nederland nog wel wat kilometers afleggen om de grotere namen te zien die niet zo gauw in Nederland komen optreden. Daar gaat tegenwoordig best wel veel geld aan op en maakt een concert dichter bij huis het opeens zeer aantrekkelijk!

De tourorganisatie B7KLAN besloot dat NOCTURNAL BLOODLUST best in Nederland kon optreden en dat was zeer welkom. De bezoekers waren voorbereid om een ruig concert met aantrekkelijke mannen die een deel van het publiek al doet wegzwijmelen. Een ander deel hield het op headbangen, moshen en een wall of death: een typische reactie op een metalband!

NOCTURNAL BLOODLUST droeg in een vorig leven geen Visual Kei stempel, maar eerder deathcore stempel. De deathcore elementen zijn nog altijd terug te zien in de CD covers en komt nog altijd wel voor in de muziek die de band maakt. Visueel is de band donker gekleed wat goed past bij Visual Kei: laagjes, diverse patronen en stoffen, glad zijde tot aan het stroeve suède. Zanger Hiro heeft in zijn nieuwe look zijn gekortwiekte haren bedekt met zijn capuchon welke vast zit aan een hesje met een gerafelde sleep. Alles van zijn outfit glimt en dankzij de hitte die de band veroorzaakt trekt hij zijn hesje al gauw uit. Dit tot groot genoegen van de fans.

Vanaf het begin van het concert deed het publiek goed mee. Door de interactie van de band, vooral van de zanger Hiro, reageerde het publiek extra goed. Nokubura, zoals de fans de band liefkozend noemt, weet kwaliteit te leveren qua muziek, maar ook de belevenis. De band is energiek en dat straalt uit naar het publiek. Drummer Natsu en bassist Masa deden hun ding, Daichi deelde geregeld zwoele blikken uit, terwijl hij de snaren van zijn gitaar aanslaat, terwijl gitarist Cazqui een beetje de gek loopt uit te hangen. Het wordt allemaal geaccepteerd door de toeschouwers die op dit concert is afgekomen. Het is toch jammer dat er niet veel publiek is aangetrokken voor deze band van dit kaliber. Maar misschien heeft het ook te maken met de timing; de zomervakantie is namelijk net begonnen.

Het enthousiasme wat het publiek laat zien, zorgt ervoor dat de sfeer er de hele avond goed inzit. Toch was de verwachting van Hiro dat er meer mosh- en circlepits zouden ontstaan, het zal misschien zijn dat het publiek daar nog niet geheel op voorbereid was. Naast de grunts en pig squeels in liedjes als Jusou, DESPERATE en Punch me if you can is er ook ruimte voor gevoeligheden met het liedje I-V-III. Een aantal tracks van de nieuwste release ZēTēS worden ook nog ten gehore gebracht. Het publiek neemt het allemaal gretig aan van de vijf bandleden. Na een encore met onder andere V.I.P zegt NOCTURNAL BLOODLUST gedag tegen hun publiek die met volle teugen genoten heeft van het eerste optreden gevuldmet interessante opzwepende metalliedjes van de Japanners op Nederlandse bodem.

Setlist:

01. Punch me if you can
02. EXCEED
03. NG+
04. 銃創 (Jusou)
05. Strike in fact
06. PROVIDENCE
07. I-V-III
08. Malice against
09. Sphere
10. Ignis Heart
11. Obligation
12. Deep Inside
13. DESPERATE

Encore:
14. GENESIS
15. V.I.P

Fotografie: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?