10 dingen die je niet mag missen op Atsusacon 2016

Nog een ruime week wachten en dan is het alweer tijd voor de 2016-editie van Atsusacon: Myths & Legends. De locatie is Gent ICC en de dagen zijn 6 en 7 augustus. Tijd voor een 10 dingen die je niet mag missen tijdens deze editie van Atsusacon! 

atsusacon2016

1. Japanese Candy Tasting

Japan is een land vol met culinaire eigenaardigheden, en zeer creatief. Zo ook met zoetigheden. Brent vertelt je graag alles over alle soorten snoepgoed die Japan te bieden heeft. Je kan het zo gek nog niet bedenken. Let wel, de plaatsen zijn beperkt! Wees er dan ook snel bij! Deze activiteit vindt plaats op de zaterdag vanaf 15.30 uur in de Baekelandzaal 2.

2. BABYMETAL Panel

BABYMETAL moet inmiddels bij merendeel van de lezers wel bekend zijn, ze hebben al heel wat over de wereld getourd en waren afgelopen juni nog in Nederland. Voor Atsusacon een reden om een panel in te plannen over het ontstaan, de groei en de verovering van de wereld. En mocht je nog niet bekend zijn met de muziek, dan is het zelfs mogelijk om naar de muziek en de video’s ervan te luisteren. De panel vindt plaats op de zondag om 12.00 uur in de Baekelandzaal 3.

3. Breng een bezoek aan Honey Garden

Vorig jaar kwamen de butlers en maids van Honey Garden voor het eerst naar Atsusacon en dus ook Belgie. En duidelijk zijn ze in de vele harten zijn gesloten van de bezoekers van Atsusacon en dus komen ze dit jaar weer naar de conventie. Er is een grotere ruimte geregeld, zodat er zoveel mogelijk bezoekers bediend kunnen worden!

4. Cosivity

The Partyvengers gaat op bezoek naar onze zuiderburen om onder andere een panel te houden over cositivity. “Onze lieve fijne cosplay community is niet meer wat het geweest is. Steeds vaker komen negatieve dingen naar voren op zowel conventies als op het internet, wat vriendengroepen en fans uiteendrijft.” The Partyvengers verzorgd deze panel en hoopt op hun eigen manier iedereen bij elkaar te brengen en een positieve draai te geven aan de cosplay community. De panel wordt op de zondagochtend gegeven in Baekelandzaal 2 vanaf 10.30 uur.

5. BJD Lezing

Anime To Play komt dit jaar weer eens met een BJD lezing. De wonderlijke hobby van de Ball-Jointed Dolls! Altijd al willen weten wat voor vreemde figuurtjes dit zijn? Waar komen ze in godsnaam vandaan? Waarom kopen mensen nu eigenlijk deze veel te dure poppen? En waarom zijn ze in godsnaam zo duur? En wat kan je nu eigenlijk met zo’n pop?! Antwoorden op deze vragen en meer informatie zal te verkrijgen zijn tijdens deze lezing. En wie weet raak jij ook helemaal betoverd door deze fascinerende resin-wezentjes die veel meer dan zomaar een popje blijken te zijn! De lezing begint om 15.00 uur in de Baekelandzaal 3. Na de lezing is er een meet-up op dezelfde locatie.

6. Tokutatsu Panel

Van Godzilla tot Super Sentai tot Kamen Rider tot Power Rangers. Wat is Tokusatsu? Wat voor genres zijn er? Tijdens deze lezing wordt het helemaal uitgelegd. De term “tokusatsu” is verbastering van de Japanse term “tokushu satsuei” , wat “speciale fotografie” betekent. Bij de productie van Tokusatsu-series wordt de specialeffectsregisseur “tokushu gijutsu”  (speciale technieken) of (specialeffectsregisseur) genoemd. Tokusatsu is een van de populairste vormen van amusement in anime en manga en op de Japanse tv. Maar in tegenstelling tot anime en manga is tokusatsu in westerse landen minder bekend.

7. Panels: The Rich History of Yaoi and the Gay Culture en Modern Yaoi games and Media (18+)

Tijdens Atsusacon zullen er twee panels zijn met een Yaoi-tintje! Ooit willen weten waar Yaoi precies vandaan komt of hoe modern Japan is anders van wat we zien in de ‘gay’ media? Tijdens de informatieve panel The Rich History of Yaoi and the Gay Culture krijg je een ‘blast from the past’ van de vroege Mejin periode tot de moderne tijden. Deze panel is vrij te bezoeken en zal op de zaterdag zijn vanaf 14.00 uur in de Baekelandzaal 3. De tweede panel met een yaoi-tintje is later op de dag en 18+; het begint om 18.30 uur in dezelfde zaal. Tijdens deze panel zal bekeken worden naar de oude manieren van Yaoi animatie tot de HD kwaliteit. Maar ook de fandom culture, fanfiction, novels, games en veel meer zullen besproken worden tijdens de panel. En als een bonus een aantal tips en tricks hoe je je favoriete games, novels en meer kunt vinden.

8. Crossplay panels

Tijdens de 2016-editie van Atsusacon zal er ook ruimte gegeven worden aan crossplay. Waar in Nederland nog weleens focus wordt gegeven op de Female to Male crossplay, zal er tijdens Atsusacon ook aandacht gegeven worden aan Male to Female. Deze panel zal gegeven worden door Tristan Dubois in de Baekelandzaal 1 vanaf 10.30 uur. Daarna zal er vanaf 12.30 uur de panel Crossplay Female to Male gegeven worden door The Partyvengers, op dezelfde locatie. Dus mocht je meer informatie willen hebben over hoe dat precies zit met crossplayen en waar je rekening mee moet houden als je een karakter van het andere geslacht wil cosplayen, dan is het handig om naar een van deze panels te gaan of misschien gewoon allebei!

9. Pokémon Go lezing

Pokémon Go is nog niet zo heel lang uit in Nederland en Belgie, maar al populair vanaf het begin en zelfs voordat het officieel uitkwam. Mocht je meer willen weten over het spel, dan is de lezing een prima keuze. Tijdens de lezing krijg je tips & tricks mee over het spel en uitleg over de zaken die het spel je niet heeft verteld.

10. Cosplay competitie

Toch wel een belangrijk onderdeel van een Japan gerelateerde conventie als je het mij vraagt, namelijk de Cosplay competitie. Deze zal op beide dagen plaatsvinden, zaterdag om 16.30 uur in het Auditorium en zondag vanaf 15.30 op dezelfde locatie. Voor de competitie zijn er twee categorieën: individueel en groep. De wedstrijd wordt georganiseerd door BE Cosplay en inschrijven is mogelijk tot en met 31 juli 2016.  Maar mocht je het niet aandurven, dan is het zeker een aanrader om te kijken en je te laten inspireren door de mooie kostuums en acts!

Dit is natuurlijk niet alles, want Atsusacon heeft ook nog een dealerroom vol met dealers die wachten op jouw centen, maar ook een DDR, karaoke en nog veel meer andere activiteiten. Er zijn nog steeds kaartjes te koop in de voorverkoop tot de dag voor het evenement; de kaartjes kosten € 22,00 voor het gehele weekend. Mocht je maar een dag kunnen: zaterdag zal € 16,00 kosten en zondag € 12,00.

Bron: Atsusacon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?